Nederland gaat weer een beetje open. Hoewel de coronazorg nog steeds veel van de zorg vraagt, wordt in HMC gelukkig ook steeds weer meer mogelijk.

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) vindt het belangrijk dat het ziekenhuis een veilige plek blijft voor patiënt, medewerker en bezoeker. De versoepelingen vanaf 25 september gaan daarom zorgvuldig en stap voor stap.

Welke maatregelen gelden vanaf 25 september in HMC?

• Mondkapje op
Het blijft voor medewerkers, patiënten en bezoekers overal in het ziekenhuis verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle ruimtes van HMC, ook als je gevaccineerd bent. Zo houden we het veilig voor de medewerker, patiënt en bezoeker. Bij de hoofdingang en op poliklinieken en afdelingen kunt u een mondkapje pakken.

• Geen handen schudden
Sinds het begin van de coronacrisis schudden we in HMC geen handen meer. Handen schudden doen we vanwege de veiligheid ook in de toekomst niet meer. Handalcohol blijft op veel plekken in HMC aanwezig om goede hygiëne te stimuleren.

• Bezoekregeling: één bezoeker tegelijkertijd aan bed
Vanaf zaterdag 25 september mogen patiënten meerdere bezoekers per dag ontvangen. Voorwaarde is dat er steeds één bezoeker tegelijkertijd bij de patiënt aan het bed is. Op de Intensive Care gelden nog aangepaste bezoektijden. Er mogen maximaal twee begeleiders mee bij uw bezoek aan de polikliniek.