×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Afgelopen zondag vond de eerste editie van de Adventure Run Zoetermeer plaats. Deze run was ook meteen de aftrap van de Nationale Sportweek in Zoetermeer. De route liep dwars door het Buytenpark en het Westerpark met onderweg steeds leuke, gekke en sportieve activiteiten. Uit de enthousiaste reacties van deelnemers heeft organisator Netwerk Zoetermeer kunnen concluderen dat deze eerste editie een groot succes was.

Om 12.00 uur ging de eerste groep renners van start, op de 10 kilometer route. Om 13:00 uur was het tijd voor de eerste groep van de 5 kilometer route. Onder begeleiding van opzwepende muziek en aanmoedigende teksten, begonnen de enthousiaste renners allereerst in Gymworld. Hier werden verschillende demonstraties gegeven door CGV en Pro Patria en konden ze over het parcours van Parkourdisciplines, waardoor de deelnemers een exclusief kijkje kregen in het gebouw van Gymworld.

Supersoakers
Verder konden de deelnemers op de route nog hun sportieve talenten laten zien bij TV Buytenwegh i.s.m. TV Seghweart, ZOVOC en Zoebas. Zo nu en dan zorgden de schurken met supersoakers ervoor dat iedereen scherp bleef, dit zorgde overigens met het warme weer ook voor wat welkome verkoeling. Ook bij het populaire lasergamen was het een echte strijd tussen de superhelden en schurken. Onderweg kwamen de renners ook nog een stormbaan tegen en de echte die-hards van de 10 kilometer route deden hun best om op verschillende doelen te mikken bij BurgGolf, sv DWO & Soccerstars.

Medaille
Bij de finish ontvingen alle deelnemers een medaille voor échte helden en een goodiebag, zodat deze zonnige dag nog lang bij zal blijven. I