De 30-jarige Giscard D. ontkent dat hij een jonge Voorburgse vrouw mishandelde in de tram van Zoetermeer naar Den Haag.

Dat meldt het AD. Zij zou juist hém hebben lastiggevallen. Toch werd tegen D. vrijdag bij de Haagse rechtbank een celstraf van vijf maanden geëist.

De Hagenaar zat op 17 mei in tram 4 vlakbij het slachtoffer. Volgens hem ging het mis toen hij een bankpas van de vloer wilde rapen. “Ik was zelf mijn portemonnee kwijt en dacht dat het pasje van mij was. Toen ik het pakte, gaf ze me een schop en ging ze aan me trekken.”

Maar het slachtoffer herinnert zich het voorval heel anders. D. zou uit het niets haar telefoon uit haar handen hebben gepakt. Toen ze hem terugpakte, kreeg ze een duw en viel ze met haar hoofd tegen het raam aan. De verdachte zou daarna haar bankpas uit haar telefoonhoesje hebben gepakt en haar keel hebben dichtgeknepen. De vrouw heeft nog steeds last van de aanvaring. Zo durft ze nog steeds niet alleen met het openbaar vervoer te reizen. “Ik stapte in als een onbevreesde jonge vrouw, maar ik stapte uit als een totaal ander mens. Mijn leven is in tien minuten veranderd. Ik ben die dag een stukje van mezelf verloren.”

Kort voor dit incident zou D. in tram 3 een andere passagier een klap hebben verkocht. De verdachte wilde niet zeggen of hij daar was. Volgens de aanklager zou uit camerabeelden blijken dat het om verdachte ging. Naast een gevangenisstraf vond hij dat D. psychisch moet worden behandeld. Hij zou ten tijde van het voorval een psychose hebben gehad. Iets was de verdachte zelf stellig ontkende. D.’s advocaat vond dat hij moet worden vrijgesproken. Er zou geen DNA van de verdachte zijn aangetroffen op de keel van het slachtoffer. De beeldenherkenning van het andere incident noemde hij ‘onbetrouwbaar’. De uitspraak is op 10 september.

(bron: AD.nl – tekst: Frederique Rijneveen)