De vereniging Natuurlijk Delfland wil samenleven met de natuur, omdat die ons veel te bieden heeft. Het is een vereniging die actief is met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming.

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en Duinbehoud. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De activiteiten van de vereniging zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt. De komende tijd organiseert Natuurlijk Delfland een aantal activiteiten. Er zijn geen kosten aan deze activiteiten verbonden.

31 augustus, 20:00 – 21:00 uur, zoomlezing Zweefvliegen
Zweefvliegen zijn het soort van het Seizoen. Dit als onderdeel van het jaarthema Zaaien en maaien.
Hoe herken je zweefvliegen? Hoe leven ze? Waar kan je ze vinden en hoe kan je ze bevorderen? Dit zijn een aantal vragen die beantwoorden worden. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. Natuurlijk Delfland vraagt om deze insecten in eigen omgeving te ontdekken, te fotograferen en deze foto’s op te sturen. In de lezing wordt door Anna Kreffer en Geert van Poelgeest gegeven. Vraag een zoomcode aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

6 september, zoomlezing De Natuurrijke Tuin
De gevolgen van de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit maken duidelijk dat we ook in de tuin maatregelen moeten nemen.
Een natuurrijke tuin is een tuin om alle seizoenen mee te beleven, voor jezelf, je buurt, voor vlinders, bijen, vogels, misschien zelfs een egel en vele andere dieren en diertjes. Hoe ziet zo'n tuin eruit en wat kun je zelf doen om zo'n tuin te maken? In de lezing wordt door Anna Kreffer en Geert van Poelgeest gegeven; ook eigen ervaringen kunnen uitgewisseld worden. Vraag een zoomcode aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

7 september, 10:00 – 11:30 uur Natuurcafé thema Waterdieren
Verzamelen bij natuurhuis het Melarium, Melariumpad 11, te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft.
Rond het Melarium zijn veel sloten en een vaart, we gaan kijken welke dieren er in het water leven. Een fascinerende wereld is dan te ontdekken.