×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
(VIDEO) Scouting Hubertus-Brandaan en SUPBinckies houden deze week een driedaags estafette-evenement om de Vliet tussen Leiden en Delft schoon te maken: de Vliet Clean (s)up.

Per etappe kunnen er ongeveer 15 tot 20 tieners mee om te 'suppen'. Al peddelend varen zij op brede surfplanken de Vliet af: van Leiden via Vlietland naar Leidschendam en Voorburg naar de Binckhorst. Onderwijl verzamelen ze drijvend plastic en afval uit het water. Ervaren instructeurs van Scouting Hubertus-Brandaan en de SUPBinckies begeleiden de tocht. 

Voorproefje
Maandag was er een voorproefje met een training op de Binckhorst, waarin jongeren alvast konden oefenen. Ook werd een sleepnet getest waarmee microplastics uit het water kunnen worden opgevangen. Dinsdag ging het evenement echt goed van start. Ook vandaag en donderdag wordt er gesupt.

World Cleanup Day
De actie wordt gehouden in het kader van World Cleanup Day, die binnenkort wordt gehouden. Wat vroeger dus, omdat de deelnemers nu nog zomervakantie hebben. Mediapartner Omroep West maakte een reportage over het driedaagse supfestijn op het water.