×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
(VIDEO) Dat wat ze haar hele leven al wilde, werd werkelijkheid voor Romy van Elleswijk uit Nootdorp. Zij kreeg donderdag een mooie dikke bos haar. 'Romy is daar zo ontzettend blij mee', vertelt haar moeder Monique van Elleswijk. 'Ze straalt helemaal.' 

Alopecia
De 27-jarige Romy heeft naast het syndroom van Down de haaraandoening alopecia, waardoor ze helemaal kaal werd. Tot nu toe droeg ze een pruik. Maar dat leverde vaak problemen op. Zo kon ze niet lekker onbezorgd spelen, douchen en zwemmen. Ze heeft nu een haarprothese. Die blijft plakken aan de hoofdhuid. Eigenlijk is het een tweede huid. 

Die prothese is echter niet goedkoop. Daarom werd voor Romy een crowdfundingsactie opgezet. Met succes: donderdag werd de prothese bij het Haar- & Huidinstituut Westland in Poeldijk geplaatst. 

Leidschendam-Voorburg
Romy zelf woont met dertien medebewoners in een zorgvilla in Nootdorp, maar haar familie en vrienden wonen allemaal in Leidschendam-Voorburg. Moeder Monique van Elleswijk gunt meer kinderen en jongvolwassenen met alopecia zo'n fijne hoofdhaarprothese. Daarom is ze een stichting begonnen. 

'We hebben de stichting Onze Kanjers opgericht. We gaan proberen om veel meer mensen in aanmerking te laten komen voor een haarprothese', vertelt Van Elleswijk aan de Westlandse Omroep Stichting (WOS), die een reportage over Romy maakte.