×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
De gemeente Den Haag gaat de meeuwenoverlast te lijf door eieren in te smeren met maïsolie.  

De gemeente is de overlast beu en wil de meeuw daarom aanpakken. Wethouder Hilbert Bredemeijer kiest daarbij voor het insmeren van eieren met olie. Daardoor komen de eieren niet uit en krijgt de meeuw dus geen kuikens. Voor die methode moet de Haagse wethouder nog wel toestemming zien te krijgen van de provincie, want de meeuw staat in Nederland staat nog altijd op de lijst van bedreigde diersoorten.

Bij excessieve overlast kan het insmeren van eieren een prima oplossing zijn, menen ecologen. Ook bij geluidoverlast kan de maatregel redelijk zijn. ,,Als de meeuwen tussen hoogbouw broeden kan het lawaai van de vogels oorverdovend zijn. Die torens werken als een klankkast,” laat Roland-Jan Buijs in het Algemeen Dagblad weten. Bruijs doet al jaren onderzoek naar meeuwen en meeuwenoverlast.

Overlast in Prinsenhof
Ook in de Leidschendamse wijk Prinsenhof klagen bewoners over geluidoverlast en aanvallen door broedende meeuwen. Volgens de bewoners loopt het de spuigaten uit, en doet de gemeente Leidschendam-Voorburg weinig meer dan vermanen dat bewoners hun vuilnis niet buiten moeten laten staan.

Foto (cropped): David Selbert (via Pexels)