×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Komende woensdag- en donderdagnacht (25 en 26 augustus) wordt de Utrechtsebaan in Den Haag volledig afgesloten in verband met werkzaamheden. Verkeer in en uit de richting van Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid over de N44, N14 en A4. Houd rekening met langere reistijden.

Herstel ondergrond
De gemeente vernieuwt de Utrechtsebaan (A12) tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout. Het asfalt op dit deel van de Utrechtsebaan is aangelegd op een betonnen ondergrond. Deze ondergrond is inmiddels zo’n 50 jaar oud en begint slecht te worden. Daarom gaat de gemeente het beton repareren en het asfalt vervangen. Ook de wanden en verkeerssystemen worden vervangen. Als deze werkzaamheden klaar zijn kan de weg weer tientallen jaren mee.

Planning
Vanaf vrijdag 24 september 2021 tot en met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. In deze fase worden de betonnen wanden opgeknapt. Ook het wegdek en de verkeerstechnische installaties worden vervangen.

Tijdens de hoofdfase blijft de Utrechtsebaan bereikbaar voor het verkeer richting het centrum van Den Haag. Ook op- en afrit 3 Bezuidenhout blijven tijdens deze werkzaamheden toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden wordt óók de rijrichting stad in afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan uit wil, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid.