Vrijdag 13 maart 2020 was de dag dat de meeste theaters in de wereld hun deuren moesten sluiten.

Aanvankelijk werd gedacht dat de sluiting slechts één maand zou duren of misschien twee of tot ten laatste juli. Het werd al snel duidelijk dat onze zalen donker moesten blijven tot nu - maart 2021. De langste sluiting van de theaters in de moderne geschiedenis.

Precies één jaar later op zaterdag 13 maart 2021 wordt in meer dan dertig landen één theaterstuk gespeeld: ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Het stuk vereist geen decor, geen regie en geen repetitie. Het is een eenmalige ervaring omdat de performer zijn openings- en slotavond van dit toneelstuk op hetzelfde moment heeft. Om 20.00 uur in elke tijdzone zal er 24 uur lang op hetzelfde tijdstip een groot aantal voorstellingen beginnen, waardoor er een enorme theatergemeenschap ontstaat.

Acteur Sjaak Bral
In De Rijswijkse Schouwburg stapt acteur Sjaak Bral - Haags columnist, cabaretier en oudejaarsconferencier - het toneel op om de internationale theaterhit op deze bijzondere dag te spelen. Hij staat net als alle andere honderd performers voor de gewaagde taak om een tekst die ze nog niet eerder hebben gezien voor te lezen aan een live publiek en iedereen zal op hetzelfde moment aanwezig zijn.

Inhoud van Wit Konijn Rood Konijn
Verboden zijn land te verlaten, heeft toneelschrijver Nassim Soleimanpour de ervaring van een hele generatie gedistilleerd in een wild, volstrekt origineel toneelstuk. WHITE RABBIT RED RABBIT is een werk over het hedendaagse Iran en van Nassim's generatie. Een generatie geboren te midden van de ontberingen van de Iran-Irak oorlog. Een generatie van computer-geletterde, goed geïnformeerde jonge mensen die nooit een ander Iran hebben gekend dan de Islamitische Republiek.

Bestellen en live meekijken!
U kunt via de website van de Rijswijkse Schouwburg kaarten kopen voor deze online voorstelling (livestream). De kaartprijs mag u zelf bepalen (€ 5,00, € 10,00 of € 15,00). U ontvangt toegang tot dezelfde voorstelling. Voor iedere bijdrage is men dankbaar. Met de opbrengst kan men namelijk de kosten van de voorstelling (deels) vergoeden.

Uiterlijk twee (2) uur voor aanvang van de voorstelling ontvangt u per mail van ons de juiste toegangslink naar de livestream.

Mis dit bijzondere evenement niet en bestel nu uw kaarten om deze unieke voorstelling, via een livestream, bij te wonen!

De voorstelling wordt samen met Aurora Nova geproduceerd. De livestream wordt mede mogelijk gemaakt door Westcoast Sound & Light.