De Boekenweek 2021 is verplaatst van maart naar komende zomer. Dat betekent niet dat er helemaal geen activiteiten zijn. Want, onder de noemer ‘Het voorwoord van de Boekenweek’, kun je vanaf 6 maart toch genieten van en zelf meedoen aan online activiteiten.
Geen boekenweek van 6 t/m 14 maart, maar wel een week vol boeken.

Boekenweekgedicht
Als aftrap van ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ publiceert Trouw op zaterdag 27 februari het Boekenweekgedicht dat in het teken staat van het Boekenweekthema ‘Tweestrijd’. Dit gedicht wordt deze dag gedeeld  via Facebook en Instagram van de Bibliotheek aan de Vliet en het is ook terug te lezen op de website.

Schrijver leest voor
Van 6 t/m 14 maart leest elke dag een andere schrijver 15 minuten voor uit eigen werk. De links naar de video's deelt Bibliotheek aan de Vliet op de website en via Facebook en Instagram. Geniet van de verhalen van onder anderen Hanna Bervoets, Splinter Chabot of Joost de Vries. Na ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ volgen er nog 11 Schrijver leest voor video's. Van 17 maart tot en met 26 mei kun je iedere week op woensdag via Facebook, Instagram en de website luisteren naar een verhaal, van bijvoorbeeld Abdelkader Benali, Rosita Steenbeek of Kees van Beijnum.

Deel je mening
Bibliotheek aan de Vliet nodigt je uit een review te schrijven of een vlog te maken over een of meerdere titels van (een van) de deelnemende schrijvers. Deze reviews worden geplaatst op de webpagina ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ en zo wordt met elkaar een goed gevulde boekenpagina gemaakt met een persoonlijke noot. De eerste 75 inzendingen krijgen een linnen tasje cadeau met daarop het boekenweekgedicht gedrukt. Kijk voor het complete overzicht op www.bibliotheekaandevliet.nl/hetvoorwoordvandeboekenweek.