[UPDATE] De politie heeft een aantal bruikbare tips gekregen over de vermissing van een twaalfjarig meisje in Voorburg en deelt een recentere foto van het meisje.

De politie is aan de hand van zo’n twintig tips, die sinds dinsdagavond zijn binnengekomen, naarstig op zoek naar het vermiste meisje Mergem (12). Het meisje is dinsdagmorgen voor het laatst gezien op het Oosteinde in Voorburg in kleding die veel te koud is voor het winterse weer.

Volgens de politie is de twaalfjarige Mergem Veli zelf weggelopen. Mede omdat ze geen winterkleding aanhad op het moment van vermissing, maakt de politie zich nadrukkelijk zorgen om haar welzijn.

Mergem droeg dinsdagochtend een beige vest en een lichtgekleurde broek. Verder had ze een rood tasje en een roze rugtas bij zich. Mensen met informatie worden verzocht de politie te bellen. Dat kan via 0800-6070.

Een Vermist Kind Alert is minder heftig dan een AMBER Alert, dat wordt uitgegeven als een vermist of ontvoerd kind in levensgevaar is. Bij een Vermist Kind Alert zijn er 'ernstige zorgen om het welzijn van een vermist kind.' Zo'n alarm wordt ongeveer twintig keer per jaar uitgegeven.

Foto: Karolina Grabowska via Pixabay