[VIDEO] Politiechef Paul van Musscher is tevreden over het politieoptreden in de regio. Inzet van het leger, zoals sommige politici roepen, is niet nodig.

Het aantal incidenten in de regio lijkt mee te vallen en is snel de kop ingedrukt, zo stelt de politiechef op TV-West, zeker in vergelijking met steden elders in het land. "In Alphen aan den Rijn is uitstekend opgetreden. Daar is het niet geëscaleerd. In Gouda zijn vier auto's in brand gestoken en drie mensen aangehouden. En het was overal heel snel, heel stil. Het getoeter en gedoe met scootertjes is iets anders dan echt rellen of plunderen. Dus het aantal aanhoudingen was daardoor ook laag."

Op het Hobbemaplein in de Haagse Schilderswijk waren afgelopen week wel ongeregeldheden. Jongeren staken vuil in brand, sloegen ruiten van winkels en een buurthuis in en wierpen vuurwerk naar de politie. Dat zijn volgens Van Musscher vooral jongeren uit de wijk zelf, of aanloop uit andere wijken. "Ik heb geen beeld dat het hooligans zijn, zoals in Eindhoven en Amsterdam."

De politie speurt volgens Van Musscher ook social media af, op zoek naar opruiiende berichten. "Opruiers die via social media oproepen om te gaan rellen en in beeld komen, worden opgepakt. Het is een misdrijf en het Openbaar Ministerie tilt er zwaar aan."

Stockfoto: Maurício Mascaro (via Pexels)