[VIDEO] Rond het Hobbemaplein hebben zich zondagavond ongeregeldheden voorgedaan na een oproep om te demonstreren op Facebook. Dat meldt Regio15. Vanaf acht uur was het onrustig in de wijk.

Auto's reden toeterend rond. Ook werd er met vuurwerk gegooid en werden er brandjes gesticht. Een groep jongeren keerde zich tegen de politie, waarna de Mobiele Eenheid werd ingezet.

Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en er werden stenen gegooid richting de agenten. Verscheidene politievoertuigen werden vernield. Een motoragent zag zich genoodzaakt de wijk te nemen. 

De ruiten van diverse winkels in de wijk zijn aan diggelen. Ook de ramen van buurtpunt ‘Het Karmijn’ vernield. Bij dit buurtpunt werken mensen met verstandelijke beperking.

Rond 21.30 uur was de situatie in de wijk aardig onder controle, zei een woordvoerder van de politie tegen Omroep West. Er zijn nog wel veel agenten aanwezig

Coronarellen
In meerdere steden zijn rellen uitgebroken rond het ingaan van de avondklok. Naast Den Haag komen er berichten uit onder meer Tilburg, Enschede, Venlo, Roermond, Stein, Helmond, Breda, Arnhem en Apeldoorn.

Omroep West maakte onderstaande reportage op het Hobbemaplein.Stockfoto door Maurício Mascaro (via Pexels)