Ondanks dat het volgens de hulpdiensten een rustiger oud en nieuw was, was het voor de brandweer toch een drukke nacht. Er gingen in de regio tientallen auto's in vlammen op. Vooral in Den Haag werden er veel voertuigen in brand gestoken, maar er kwamen ook diverse meldingen binnen uit Alphen aan den Rijn, Gouda, Wassenaar en Rijswijk. In 2019 lag het aantal autobranden op 33, vrijdagmorgen maakt de politie bekend hoeveel auto's er deze keer in brand zijn gestoken.

De Haagse brandweer heeft vannacht de deur van een Hoogvliet in Voorburg geforceerd omdat de winkel vol rook leek te staan. De oorzaak van de rook was echter de mistgenerator in de supermarkt, die is gekoppeld aan het inbraakalarm. Het gaat om de Hoogvliet aan de Monseigneur Van Steelaan in Voorburg. Een voorbijganger waarschuwde vannacht de brandweer omdat hij zag dat de supermarkt vol met rook stond. Daarop rukten zowel de politie als de brandweer met meerdere eenheden met spoed uit.

Aan de Hartzstraat in Voorburg vloog op Oudejaarsavond tot tweemaal toe een ondergrondse afvalcontainer in brand. Dit ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De brandweer wist de branden snel te bedwingen.

Bron Distrifood en Lucien de Vries