dodencel 601Zondag 20 september start de Just Peace Month in Den Haag. Gedurende deze maand wordt u ondergedompeld in de wereld van vrede en recht. Een samenwerking van Just Peace, Haagse Internationale Open Dag en 75 jaar vrijheid.

Tijdens de jaarlijkse Haagse Internationale Open Dag openden afgelopen jaren vele internationale organisaties in Den Haag rondom de internationale dag van de vrede hun deuren. Een mooi moment voor Hagenaars, maar ook voor mensen buiten de stad en zelfs Nederland, om meer te leren over hoe er vanuit de stad van vrede en recht gewerkt wordt aan een betere wereld. Door maatregelen rondom corona is het programma dit jaar aangepast en organiseren o.a. de partners van de Haagse Internationale Dag, Just Peace, 75 jaar Vrijheid een maand lang gezamenlijk (virtuele) activiteiten onder de naam: Just Peace Month in Den Haag.

Veel activiteiten worden online aangeboden, zodat u vanuit (de veiligheid van) uw eigen woonkamer, kunt deelnemen aan events over onderwerpen zoals: mensenrechten, het verbeteren van (online) veiligheid en hulp bij humanitaire rampen. Of meedoen aan activiteiten die gaan over: werken aan je innerlijke vrede, 1.000 kraanvogels vouwen, een bezoek aan cel 601 in het oranjehotel en een rondleiding door de internationale zone volgen. Tijdens de Just Peace Month maakt u kennis met bedrijven en organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor een beter leven: voor mens, natuur en dier.

De Just Peace Month start op zondag 20 september. De activiteiten lopen door tot en met 24 oktober. Alle events tijdens de Just Peace Month - waaronder een live-talk en filmvertoning over persvrijheid en het ‘speak up concert’ voor Vrede en Recht - zijn op de website justpeacethehague.com te vinden.