Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Zoeken

Nieuws uit de Regio
GGD Haaglanden opent maandag 21 september een corona-testlocatie aan de Bieslandsekade in Delft. Hiermee beschikt GGD Haaglanden over zes testlocaties om inwoners met klachten te testen op het coronavirus. 

Op de testlocatie kunnen mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) zich op afspraak laten testen op het coronavirus. De testlocatie in Delft is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Per dag kan de GGD hier bij aanvang maximaal 300 mensen met mogelijke coronaklachten testen. Afhankelijk van de vraag van inwoners en de capaciteit bij het laboratorium kan GGD Haaglanden mogelijk meer gaan testen en eventueel ook in het weekend opengaan. Mensen kunnen uitsluitend op afspraak terecht voor een test.

Deze locatie is gekozen vanwege de goede ligging in de buurt van het centrum van Delft. Deze testlocatie is specifiek bedoeld voor bezoekers die lopend of op de fiets komen. Een andere reden om deze locatie te kiezen, is de nabijheid van het Reinier Haga MDC, dat de testen analyseert. Ook is deze testlocatie geschikt tijdens de komende koudere maanden.

Randvoorwaarden
De opening van deze nieuwe testlocatie sluit aan bij de toenemende vraag naar tests in de regio Haaglanden. Ook wil de GGD de reisafstand voor een test zo klein mogelijk houden voor inwoners van de negen gemeenten. Het uitbreiden van het aantal testen per dag en het openen van een nieuwe testlocatie is afhankelijk van de capaciteit bij laboratoria om de afgenomen tests te analyseren. Hier wordt landelijk hard aan gewerkt. Daarnaast zijn er verschillende randvoorwaarden: de locatie moet qua afstand tot het laboratorium (waar de testen worden geanalyseerd), bereikbaarheid, verkeersveiligheid, beschikbaarheid en grootte geschikt zijn. Ook moet er voldoende materiaal en personeel zijn om de locatie te kunnen inrichten en moeten de ICT-systemen van de verschillende testlocaties op elkaar aansluiten.

Zes testlocaties
De locatie aan de Bieslandsekade is één van de zes testlocaties in de regio Haaglanden. De andere locaties bevinden zich in het centrum van Den Haag, bij HMC Bronovo, Nootdorp, Leidschendam en Naaldwijk.

Aanmelden voor een test
Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak.
Dit kan op 2 manieren:
Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
Maak online een afspraak via https://www.coronatest.nl.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether: 107.2 MHz, 107.9 MHz en DAB+
 Analoog via Ziggo: 92.9 MHz
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures