Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
brugIn de avond en nacht van vrijdag 7 augustus op zaterdag 8 augustus 2020 is de Merwedebrug in de A27 in beide richtingen afgesloten voor werkzaamheden vanwege de hitte. Rijkswaterstaat kort het beweegbare deel van de brug met een ruime centimeter in zodat deze bij uitzetting door de warmte niet klem komt te zitten. Dit wordt preventief gedaan als aanvullende maatregel naast het koelen van de brug om schade aan de brug te voorkomen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Merwedebrug beginnen op vrijdag 7 augustus om 17.00 uur in de middag. Op zaterdag 8 augustus gaat de brug om 08.00 uur weer open voor verkeer. Hulpdiensten kunnen het werk passeren. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 - 60 minuten. De brug is tot 8 augustus 12.00 gestremd voor de hoge scheepvaart. De overige scheepvaart moet rekening houden met de aanwezigheid van een blusboot.

Omleidingsroutes
Omleiding vanuit A27 Utrecht
· Breda via A15 rechts via A2 Den Bosch en dan de A59
· Breda van af A15 links Gorinchem via A15 links A16 en A59

Omleiding vanuit Breda
· Utrecht via de A59, A16 richting Rotterdam en de A15 rechts richting Gorinchem
· Utrecht via de A59 richting Den Bosch, A2 en de A15 links richting Gorinchem

Bruggen preventief gekoeld
Sinds 6 augustus koelt Rijkwaterstaat 4 stalen bruggen in Zuid-Holland preventief.
Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen koelt RWS bij voortdurende hoge buitentemperaturen de bruggen. Hiervoor wordt met pompen en slangen water op de bruggen gebracht. Hiermee wordt hinder voor (vaar)weggebruiker en schade aan de bruggen voorkomen. Bij de Merwedebrug wordt ook een blusboot ingezet.

Aanvullende maatregelen als koelen onvoldoende werkt
RWS monitort alle bruggen gedurende de hitteperiode. Als het nodig is worden aanvullende maatregelen genomen zoals deze korte afsluiting van de Merwedebrug.

Foto: Wikipedia
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures