Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Vuurstapel van DuindorpBij de gemeente Den Haag is zowel voor Scheveningen als Duindorp een officiële aanvraag binnengekomen om tijdens de komende jaarwisseling een vreugdevuur te ontsteken. Dit meldt mediapartner Omroep West.
De aanvragen van Scheveningen en Duindorp zijn vrijwel gelijk. De organisatoren hebben een aanvraag gedaan voor een vuurstapel van tien bij tien bij tien meter. Ze zullen hiervoor alleen pallets gebruiken die niet-geïmpregneerd, onbehandeld, droog hout bevatten. Daarnaast wordt de stapel alleen in brand gestoken 'bij gunstig weer, gunstige wind en op zorgvuldige wijze'. De bodem bestaat uit betonnen vloerplaten. De opbouw zal van 26 tot en met 31 december duren.

De stapel zal kleiner worden dan voorgaande jaren het geval is geweest. 'In onze vergunningsaanvraag hebben we een aanvraag gedaan conform het advies van de brandweer: een stapel van tien bij tien bij tien meter. Van daaruit gaan we samen met de wijk en de gemeente vertrouwen opbouwen om misschien in de toekomst een groter, veiliger vuur te kunnen bouwen', aldus één van de organisatoren van het vreugdevuur op Scheveningen tegen Den Haag FM.

Het borgen van de veiligheid zal een samenspel zijn tussen organisatoren, bouwers en veiligheidsdiensten. 'Sowieso de organisatie zelf is verantwoordelijk voor de veiligheid, samen met allemaal andere bedrijven die expertise hebben. Het bouwen zelf zal er dit jaar anders aan toe gaan, vertelt Kevin. 'We gaan geen machines gebruiken, maar we gaan een steiger om de stapel heen bouwen waar mensen veilig op kunnen staan.Het ontsteken van de stapel hebben we uitbesteed aan een bedrijf. Die hebben de expertise in huis. En natuurlijk is er nauw contact met de brandweer en overige hulpdiensten, om het evenement veilig te laten verlopen.'

In 2019 mondde het vreugdevuur van Scheveningen uit tot een vonkenregen. 'Wat er toen is gebeurd, willen we als bouwers, organisatie en Scheveningers nooit meer meemaken. Dat hebben we ook nooit gewild. Vandaar ook dat er nu een goed en stevig plan ligt op het bureau van de gemeente Den Haag.'

Belanghebbenden kunnen tot 3 september reageren op de aanvragen, die in te zien zijn bij het informatiecentrum op het stadhuis.

Foto: Omroep West
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures