Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Politie LogoDe man uit Katwijk die vorige week werd aangehouden omdat hij nog 13,5 jaar de gevangenis in moest voor een dodelijke schietpartij, werd na de uitspraak nog door de politie weggestuurd. Dit meldt onze mediapartner omroep West op haar website. De 28-jarige Katwijker meldde zich op de dag van zijn veroordeling in hoger beroep vrijwillig op het politiebureau, maar omdat hij niet in het systeem stond, mocht hij weer gaan.

De politie bracht de gang van zaken op woensdag 29 juli zelf naar buiten. 'Hij stond nog niet landelijk gesignaleerd en is heengezonden', zegt de politie. Toen bekend werd dat de Katwijker weer was vertrokken, heeft de officier van justitie alsnog een verzoek ingediend om hem aan te houden. Dat gebeurde volgens de politie diezelfde dag nog.

Andy F. uit Katwijk werd vorige week in hoger beroep veroordeeld tot 13,5 jaar cel, omdat hij in 2014 Hasin Tahiri ontvoerde en doodschoot in Leidschendam. Er was veertien jaar cel tegen hem geëist. Eerder werd hij door de rechtbank vrijgesproken, wegens gebrek aan bewijs.

In de rug geschoten
Slachtoffer Tahiri werd op 3 september 2014 onder vuur genomen op de Gravin Marialaan in Leidschendam. Hij werd die avond onder bedreiging in een auto meegenomen van Leiden naar Leidschendam.
De verdachten hadden het slachtoffer, Hasin Tahiri, in september 2014 in een auto ontvoerd. Deze wist op echter te ontsnappen op de Gravin Marialaan in Leidschendam. Bij de ontsnapping werd Tahiri in zijn rug geschoten en kwam later te overlijden.

Eerder werd Andy F. door de rechtbank vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Op grond van nieuw sporenonderzoek in de sloot bij de Gravin Marialaan in Leidschendam, DNA-onderzoek en een reconstructie van de recherche, heeft het gerechtshof in Den Haag heeft de 28-jarige Katwijker in hoger beroep veroordeeld tot 13½ jaar cel.

Een tweede verdachte, Fettah B. (33), kreeg 22 maanden cel opgelegd.

(bron: omroepwest.nl)
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures