Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Demonstratie MalieveldDe politie heeft de afgelopen dagen nog eens twee verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden bij de verboden demonstratie op het Malieveld van 21 juni. Het gaat om een 27-jarige man en een 35-jarige man uit Velsen.

Op maandag 27 juli meldde een 27-jarige man uit Velsen zich op het politiebureau. Hij werd aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de rellen. Binnenkort wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn 35-jarige plaatsgenoot kon een dag later, op dinsdag 28 juli, worden aangehouden. Vorige week nog hield de politie nog eens zes verdachten aan. Het totaal aantal aanhoudingen na de rellen komt met deze twee nieuwe aanhoudingen op 23.


Aanhoudingen voor geweld tegen agenten
Tijdens de confrontaties met de Mobiele Eenheid (ME) bij de verboden demonstratie op zondag 21 juni gebruikten relschoppers fors geweld. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. In totaal hield de politie zondag 21 juni 425 personen aan. Na de rellen startte de politie direct met een grootschalig onderzoek. Inmiddels zijn dus nog eens 23 personen aangehouden.


Tips n.a.v. uitzending
Op dinsdag 14 juli werden beelden getoond van de relschoppers in de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West. De politie kreeg een groot aantal tips, waarin ook namen van enkele van de getoonde verdachten werden genoemd. Dankzij deze tips werd de identiteit van meerdere verdachten bekend.


Beelden drie relschoppers nog online
Naast de beelden die via de opsporingsprogramma’s zijn verspreid, zijn ook op politie.nl beelden van relschoppers geplaatst. Op dit moment staan daar foto’s van drie relschoppers die nog niet zijn herkend. Bent u, of kent u een van deze verdachten? Meld dit dan via het nummer 0800-6070. Verdachten kunnen zichzelf ook melden op het politiebureau in hun woonplaats. Kijk op www.politie.nl voor de actuele openingstijden, of bel 0900-8844.

(foto: politie.nl)

Demonstratie Malieveld
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures