Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
tramkalvermarktDoor een gebroken bovenleiding op de Kalvermarkt in Den Haag heeft een deel van het Haagse tramverkeer donderdagmiddag een andere route gereden.
Het tramverkeer in Den Haag is donderdagmiddag flink verstoord geweest door een gebroken bovenleiding bij de Kalvermarkt. Hoe de breuk is ontstaan, is volgens een woordvoerder van HTM nog niet bekend. Op foto's is een brandvlek te zien op het spoor waar de leiding terechtkwam, dat meldt Omroep West. Rond 14.00 uur was de bovenleiding weer gerepareerd. 'Het kan nog wel even duren voor alle trams weer volgens dienstregeling rijden', aldus de HTM-woordvoerder.

Tram 1, 9, 15 en 16 reden om vanwege de kapotte bovenleiding. 'Om de bovenleiding te kunnen herstellen moeten de kabels in een groter gebied eromheen van het stroom af, anders kan men niet veilig werken', aldus de HTM-woordvoerder. Inmiddels is dat gelukt en is de bovenleiding gerepareerd.

Volgens calamiteitensite Regio15 heeft een vrachtwagen de bovenleiding geraakt. 'Dat weten we nog niet,' zegt de woordvoerder. 'Het kan ook een spontane breuk zijn. Die draden worden vrij intensief gebruikt, dan kan het zijn dat er eentje breekt.'

Foto:Tjeerd Spoor/Omroep West
tramkalvermarkt
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures