Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Politie LogoTwee politieagenten zijn op zaterdagochtend 18 juli rond 00.50 uur gewond geraakt bij een aanhouding in Den Haag. Een andere agent werd bedreigd. De verdachte, een 41-jarige man uit Den Haag werd aangehouden. Rond 00.10 uur kregen agenten een melding dat er op de Loevesteinlaan ter hoogte van de Genemuidenstraat in Den Haag een man met een baksteen een bromfiets vernielde.

De melder gaf verder een signalement van deze man en verklaarde dat de man inmiddels was opgestapt op de bromfiets en zonder verlichting was weggereden in de richting van de Loevesteinlaan. Na een zoektocht in de directe omgeving zagen agenten de man in de Genemuidenstraat rijden. De agenten gaven de man een stopteken, die hij negeerde. Korte tijd later zagen de agenten op de hoek van de Loevesteinlaan met de Melis Stokelaan de bromfiets op de grond liggen, de man stond er naast. Daarop hielden de agenten de 41- jarige man staande.

De man was direct verbaal zeer agressief tegen de agenten. Plotseling gaf de man een vuistslag in het gezicht van één van de agenten. De agent viel vervolgens hard op zijn rug, kwam op de grond terecht en raakte gewond aan beide armen en gezicht.

Pepperspray
De andere agent probeerde de verdachte verder onder controle te houden en gebruikte daarbij pepperspray. De verdachte rende vervolgens het Melis Stokepark in. Toen één van de agenten de noodknop van zijn portofoon had ingedrukt kwamen meerdere agenten ter hulp. Ook bij de tweede poging de verdachte aan te houden bleef deze zich enorm verzetten en was verbaal zeer agressief. De verdachte maakte daarbij schoppende bewegingen in de richting van de agenten.

Toen de man geboeid voor transport naar een politieauto werd gebracht zag hij kans om een agent een harde koopstoot te geven. Deze agent voelde direct een hevige pijn in zijn gezicht. De agent werd vervoerd naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek de agent een hersenschudding en een zwelling in het gezicht te hebben opgelopen. De beide gewonde agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling, de andere agent heeft aangifte gedaan van bedreiging. Naar omstandigheden gaat het redelijk met de politieagenten. De recherche onderzoekt de zaak.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures