Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
CdNa een lange lockdown waarin de muziekkoper noodgedwongen naar het internet moest uitzwerven, is de tijd van het diggen weer aangebroken. Dat betekent dat ook Beatstad weer mag plaatsvinden, zij het met een maximum van 100 bezoekers tegelijkertijd. Er is een nieuwe locatie, midden in het hart van Den Haag. Zaterdag 1 augustus is het tijd voor de gezelligste platenbeurs van Nederland.

Beatstad after corona
De handelaren op Beatstad zullen weer ruim 70 meter aan vinyl vullen, in een corona-proof opstelling, waarbij de bezoekers om de tafels kunnen heenlopen. Zo kunnen we veel meer afstand houden en is er toch voldoende ruimte voor iedereen om alle platenbakken nauwkeurig uit te spitten.

De handelaren hebben in de afgelopen periode flink veel nieuwe voorraad ingekocht en zo is er weer veel aanbod, waarbij alle genres voorbij zullen komen. Overdag zal de reguliere Beatstad beurs plaatsvinden, van 10 tot 17 uur, waarbij de gehele Grey Space vol zal staan met aanbieders van vinyl, cd’s en dvd’s.

Dance beurs i.s.m. Radio Tonka
In de avond, van 18 tot 23 uur, zal er een speciale Dance beurs plaatsvinden, in een kleinere opzet. Deze langgekoesterde wens wordt mede mogelijk gemaakt door Radio Tonka, de Haagse zender die al meer dan 25 jaar de Haagse Dance muziekliefhebber van de beste underground muziek voorziet. Met het ontbreken van feesten en festivals wordt zo een klein beetje invulling gegeven aan het gemis van een dansvloer. De hele avond verzorgen Beatstad en Radio Tonka dj’s. The Grey Space verzorgt de horeca. Elke dansmuziekliefhebber kan ondertussen struinen tussen de bakken vol House, Techno, Afro, Disco, Hip Hop, Wave, Italo, Soul, Funk, Reggae en Jazz.

The Grey Space in the MIddle
Beatstad is heel blij met de verhuizing naar The Grey Space. In het hart van Den Haag is het pand van The Grey Space al sinds jaar en dag een muzikale en artistieke hotspot. Vroeger huisde de Kunstacademie in het pand. Nu is The Grey Space een plek voor fundamentele creativiteit waar op het snijvlak van kunst, technologie, muziek, wetenschap en filosofie hoogstaande projecten worden vormgegeven. Bovendien is er een café te vinden met de lekkerste koffie, thee en andere gezonde, biologische versnaperingen. Binnen én buiten, want er is sinds juni een terrasvergunning!

Beatstad
De naam Beatstad is uiteraard ontleend aan de glorieuze en roemruchte Beatjaren van de Haagse pop scene. Maar het verwijst ook naar de ‘beat’ die vooral op het gebied van de dansmuziek belangrijk is als drive om mensen aan het dansen te houden. Op Beatstad is er dan ook een zeer breed muzikaal aanbod te vinden, met alle muziekstijlen vertegenwoordigd. Of je nu een groot Pop en Rock liefhebber bent; thuis de tent uitswingt op Soul, Funk of Disco; Deejay bent en Dance Classics, House of Techno draait; of je hebt je helemaal gespecialiseerd in een meer obscure muziekstroming als New Wave, Punk of Afrobeat. Op Beatstad is het te vinden!

Info
Beatstad platen- en cd beurs
Zaterdag 1 augustus 2020 - 10.00 - 17.00 uur (alle genres) + Dance beurs van 18.00 – 23.00 uur
Entree: € 3,50 (inclusief gratis drankje) / Na 13.00 uur en ’s avonds: gratis entree!
Adres: The Grey Space in the Middle, Paviljoensgracht 20, Den Haag
Aanbod: LP’s, singles, maxi, singles, cd’s, cassettes, dvd’s, enz.
Genres: Pop, Rock, Jazz, Blues, Singer-Songwriter, Soul, Reggae, New Wave, Punk, Country, Nederlands, Dance, Disco, Hip Hop, Urban, House, Techno, enz.
Info en tickets: www.spacejunkie.shop

Heb je zelf interesse om je oude collectie te komen verkopen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vinyl leeft weer!
De laatste jaren is er een gigantische revival op gang gekomen van vinyl. Ook cd’s zijn nog immer populair en zelfs de aloude cassettebandjes worden weer voorzichtig afgestoft. Het digitaal muziek luisteren is praktisch maar daar is ook alles mee gezegd. Voor een vleugje romantiek en voor het ervaren van iets wat ‘echt’ is, grijpt Nederland -van jong tot oud- weer massaal terug naar geluidsdragers die een kraakje of tikje bevatten. Vooral vinyl, met zijn prachtige hoezen, is weer mateloos populair geworden. Vinyl moet je onderhouden en aandacht geven. Muziek op vinyl retourneert liefde en aandacht. Muziek = emotie = puur = leven = genieten.

Den Haag Beatstad
De Haagse jaren ‘60 en ‘70 hebben een glorieuze tijd doorgemaakt. De echo’s daarvan voelen we nog steeds. Binnen de grote periferie van Den Haag werd -en wordt nog altijd- muziek gemaakt die raakt. Den Haag gaf de toon aan met bands als Golden Earring, Shocking Blue, Q65, Livin’ Blues, Group 1850, The Motions, Supersister, Earth & Fire, Sandy Coast en later bands als Kane, Di-Rect, Splendid en uiteraard de Haagse zangeres Anouk niet te vergeten. Den Haag stond bekend als het Nederlandse Liverpool en aldus werd de Beatstad gecreëerd. Om deze mooie positie op het Nederlandse muziekpodium te eren is de platen- en CD beurs tot Beatstad gedoopt.

Platen- en cd-beurs
Vandaag de dag worden er weer elk weekend door het hele land platen- en CD beurzen georganiseerd. Er is weer een levendige handel in zowel tweedehands als nieuwe geluidsdragers. Zeldzame exemplaren die voor grof geld aan superfans worden overgedaan maar vooral heel veel populaire LP’s, singles en maxi singles die voor bescheiden prijzen een nieuwe eigenaar vinden. Tweedehands vinyl is vaak een stuk goedkoper dan nieuwe (her)persingen en klinkt vaak ook nog eens een stuk beter. Op de Beatstad platenbeurs staan standhouders met een breed aanbod van voornamelijk oud, origineel vinyl. Om het aanbod fris en verrassend te houden zullen er elke editie nieuwe verkopers worden uitgenodigd. Ook is het mogelijk voor particulieren om oude lp’s en cd’s te verkopen. Er is standruimte beschikbaar vanaf één meter.

Het aanbod zal bestaan uit alle denkbare muziekstromingen. Denk daarbij vooral aan Pop en Rock, Singer-Songwriter, Jazz en Blues, Soul en Reggae, Punk en New Wave, Country en Nederlands(talig), Dance en Disco, Hip Hop en Breaks, House en Techno. Maar ook de minder grote muziekstromingen worden aangeboden. Behalve vinyl en cd’s zullen er ook (muziek)dvd’s te vinden zijn en ongetwijfeld het eea aan fan memorabilia.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures