Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Mauritshuis logoDe zomervakantie is weer begonnen! Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Ook deze zomer is er voor kinderen van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of in de kunstwerkplaats aan de slag. Combineer het met een lekkere lunch in de Brasserie. Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Workshop: Maurits Muis
Maurits Muis woont in het Mauritshuis in Den Haag en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en met je familie gaan jullie zelfstandig (i.v.m. de huidige maatregelen) de mooiste schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer bekijken. Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In de Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen.

Open Kunstwerkplaats: Maak je eigen George Stubbs
In het Mauritshuis kan je de tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie bezoeken. George Stubbs schilderde paarden als de beste! Laat je inspireren door de portretten die George Stubbs maakte van beroemde paarden en maak daarna zelf een paardenschilderij. Paarden in alle soorten en maten staan klaar om te worden geportretteerd.

Doorlopende activiteiten
Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.
Voor alle details over voorwaarden en boeken:
https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/bezoek/mauritshuis-voor-kinderen/zomervakantie-2020/

Mauritshuis
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures