Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
BeverDe Algemene Waterschapspartij heeft schriftelijke vragen gesteld over hoe Delfland wil omgaan met bevers. Dit zou moeten worden vastgelegd in een beverprotocol. Inmiddels heeft het College van Delfland dat ook toegezegd.
Twee maanden geleden vroeg de AWP Delfland het College van Delfland om een beverprotocol. Hans Middendorp, bioloog en fractievoorzitter van de Algemene Waterschapspartij in Delfland: "Fantastisch dat het College onze suggestie voor een beverprotocol meteen heeft overgenomen. Omdat het gebied van Delfland nu eenmaal zo dichtbevolkt is, is het verstandig om nu al na te denken wat te doen bij schade en overlast. Je zou ook bepaalde gebieden kunnen aanwijzen als bevergebied. Denk aan de Ackerdijkse plassen of het Balijbos bij Zoetermeer."

Lees de schriftelijke vragen & antwoorden hier:
https://www.algemenewaterschapspartij.nl/waterschappen/delfland/nieuws/algemene-waterschapspartij-vraagt-om-beverprotocol-voor-delfland/

De bever is terug in Delfland
Uitgeroeid in Nederland in 1826 vanwege zijn pels, gaat het sinds de jaren ’90 weer goed met de bever in ons land. Bevers zijn beschermd en mogen niet worden bejaagd. Omdat bevers geen natuurlijke vijanden hebben (behalve de bruine beer en de wolf), verspreiden ze zich gestaag als een olievlek over het hele land.

In heel Nederland zijn er nu al meer dan 2000 bevers en ze nemen nog steeds in aantal toe. Zo zit er al een paar jaar een familie bevers in het moerasgebied ‘Land van Rhoon’ bij Rotterdam. De bever wordt dus al een paar jaar verwacht in Delfland en nu is de eerste bever gefilmd in de poldersloten tussen Ypenburg (Den Haag) en Nootdorp. Hetzelfde dier is waarschijnlijk eerder ook al gezien in de Schie bij het buurtschap Zweth ten noorden van Schiedam.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures