Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
RTA beeldend 2020 3Na drie edities Rijswijk Talent Award (RTA) voor Podiumkunsten wordt dit jaar de focus gelegd op de Beeldende Kunst. Heb je een talent voor schilderen, tekenen, grafiek, fotografie, video, sculpturen of installatiekunst? Men zoekt amateurkunstenaars, jong en oud, die met deze lokale talentenjacht mee willen doen en kans maken op o.a. een mooie geldprijs en exposities.

Trias, centrum voor de Kunsten organiseert deze editie van RTA samen met Museum Rijswijk en tal van andere lokale kunstorganisaties. Met elkaar willen ze talentontwikkeling stimuleren en meer aandacht geven aan beeldende kunst van amateurs in Rijswijk.

Zowel via de verenigingen zelf, maar ook individueel zijn veel mensen actief bezig met het maken van kunst. Er zijn echter maar weinig kansen om het werk te exposeren. Laat staan om in contact te komen met anderen die ook met kunst bezig zijn en feedback te krijgen van een vakjury en professionele kunstenaars. Daar komt met deze editie van de Rijswijk Talent Award verandering in!

Thema
Alle amateurkunstenaars wordt gevraagd werk in te leveren dat te maken heeft met het thema ‘Thuis’. De Papier Biënnale in Museum Rijswijk (28 juni - 15 november), met werk van 22 internationale kunstenaars, heeft dit jaar het onderwerp ‘Thuis’ als thema. Heel toepasselijk in deze coronatijd.

Groepsexpositie en finale expositie
Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt van 20 à 30 kunstenaars. Zij exposeren hun werk op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november in winkelcentrum In de Bogaard. In dit weekend worden er drie finalisten gekozen. De bezoekers kiezen een publiekswinnaar. Deze geselecteerde kunste-naars exposeren tijdens het laatste, drukbezochte weekend van de Papier Biënnale in Museum Rijswijk op 14 en 15 november. Op zondagmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Talentontwikkeling
De geselecteerde kunstenaars van de groepsexpositie ontvangen feedback van een deskundige jury, onder leiding van Arnoud van Aalst, directeur van Museum Rijswijk. De finalisten krijgen een masterclass met een professionele kunstenaar.  Op deze manier krijgt iedereen die meedoet feedback op het werk en wordt hij/zij verder geholpen in zijn/haar ontwikkeling als (amateur)kunstenaar.

Inschrijven
De inschrijving is geopend via de site rijswijktalentaward.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 oktober. Iedereen van 8 tot 108 jaar kan meedoen.

RTA beeldend 2020 2
RTA beeldend 2020 3
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures