Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio

PAARD heropent 1 Joeri GordijnMet een arsenaal aan nieuwe ideeën en maatregelen op zak opent PAARD in juli voorzichtig haar deuren na ruim vier maanden verplicht gesloten te zijn geweest. Het poppodium start met kleinschalige optredens, nieuwe initiatieven, een vaste locatie voor de pop-up store en heeft nu ook uitgebreide professionele livestream-mogelijkheden. 

100 bezoekers in de Grote Zaal
De eerste keer dat PAARD weer opent voor publiek is op vrijdag 3 juli tijdens de exclusieve filmvertoning van een concert van Eefje de Visser. Deze avond is met 100 verkochte tickets uitverkocht. De bezoeker wordt begeleid naar vaste zitplaatsen en het personeel bedient aan tafel. Ook is er een volledig vernieuwd menu met food&drinks, deze is te vinden op de website van PAARD. De komende maanden zullen er meer van dit soort optredens worden georganiseerd in het pand. Uiteindelijk is natuurlijk het doel om weer met duizend mensen tegelijk in het gebouw te kunnen zijn.

1.5 meter-routes
PAARD heeft de afgelopen maand (met het corona protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals in de hand) gepuzzeld en getaped. Hierdoor is er een veilige 1.5 meter-routing ontstaan voor publiek. Na het passen en meten is gebleken dat bij een zittend concert in de Grote Zaal slechts plek is voor 105 personen, dit is mét de “versoepelde” maatregelen in acht genomen. Zo zijn er ook verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld. Er wordt alles op alles gezet om het publiek een veilige en schone uitgaansomgeving te kunnen bieden.

Pop-up shop
In de periode dat het poppodium gesloten was, is de foyer van het pand wel geopend gebleven. Hier werd de PAARD Pop-up shop gebouwd. Een ‘winkeltje’ waar naast een lekker bakkie ook merchandise van Haagse artiesten wordt verkocht. De opbrengst van deze platen, cd’s, t-shirts en zonnebrillen gaat volledig naar de Haagse artiesten toe. Er wordt op deze manier voor duizenden euro’s omgezet. Inmiddels zijn er ook officiële PAARD-mondkapjes te koop van gerecycled materiaal. De Pop-up shop is zo’n succes gebleken dat PAARD besloten heeft om de voormalige rookruimte om te bouwen naar een vaste winkel ten gunste van het lokale popklimaat.

Livestream-studio
De populariteit van livestreamen is gedurende de lockdown ontzettend toegenomen. Daarom heeft de technische crew van PAARD de afgelopen maanden alles op alles gezet op het realiseren van de beste livestream-faciliteiten in het pand. Vanaf juli is PAARD volledig uitgerust voor livestreams en online televisieprogramma’s in alle vormen en maten. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt, van optredens tot congressen, het is straks allemaal mogelijk.

Niet rendabel

Ondanks de aangekondigde versoepeling, blijft de 1.5-meter heilig. In de praktijk komt dit niet eens uit op 10% van de normale bezettingsgraad. Vanzelfsprekend zet dit totaal geen zoden aan de dijk en is het financieel ten alle tijden onrendabel (want toegangstickets van 175,- euro zijn natuurlijk geen optie!). Toch geeft de grootste popzaal van Den Haag toe te worstelen met een werkzame en rendabele manier van bestaan in deze tijden. “We gaan open voor de bezoekers en omdat muziek beleven het mooiste is dat bestaat. Een toekomstbestendige manier van concerten organiseren is met de 1.5-meter regelgeving niet aan de orde.”De initiatieven en concerten die de komende tijd vanuit PAARD georganiseerd worden, zijn vooral ontstaan uit de onbedwingbare drang van het personeel en publiek om weer muziek te doen galmen door het gebouw. PAARD wil hiermee laten zien dat een stad vol muziekliefhebbers niet kan zonder poppodium.

Agenda 

03/07 - Eefje de Visser: Bitterzoet première (film vertoning) 

08/07 - Nationale Wetenschapsagenda Talkshow (livestream)

24/07 - EUT & Tim Dawn (concert)

23/07 - Woorden Worden Zinnen (performance night)

06/08 - Judy Blank (concert)
PAARD heropent 1

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures