Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
janvanzanenJan van Zanen is woensdag 1 juli in een buitengewone raadsvergadering beëdigd als burgemeester. Ook nam de gemeenteraad van Den Haag afscheid van waarnemend burgemeester Johan Remkes. Hierbij ontving Remkes de hoogste onderscheiding van de gemeente en wordt daarmee ereburger van Den Haag.
Jan van Zanen is in Den Haag de opvolger van partijgenote Pauline Krikke. Zij stapte vorig jaar op na een kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de aanpak van vreugdevuren. Sinds het vertrek van Krikke nam oud-minister Johan Remkes waar in Den Haag. Van Zanen moet de rust terugbrengen in de Haagse lokale politiek na de onrust van de afgelopen jaren. Zo worden twee oud-wethouders, onder wie de fractievoorzitter van de grootste partij in de raad, verdacht van corruptie.

Van Zanen: "Vanaf vandaag geldt ook voor mij het devies van oud-burgemeester Wim Deetman: ‘sjouwen voor de stad’. Nogmaals, veel dank voor uw vertrouwen. Voor u, Hagenaars en Hagenezen, ga ik graag aan het werk'. Lees hier de welkomsttoespraak van burgemeester Jan van Zanen.

Waarnemend burgemeester Johan Remkes kreeg bij zijn vertrek de Gouden Erepenning uit handen van locoburgemeester Boudewijn Revis (VVD). 'Ik ben redelijk van mijn stuk', reageerde Remkes na het ontvangst van de onderscheiding. Revis legde uit dat Remkes in een roerige tijd begon als waarnemend burgemeester: 'Deze stad snakte naar rust en jij hebt Den Haag rust gegeven. Een inwerktijd heb je niet gehad: demonstraties van boeren en daarna de bouwers. De jaarwisseling trad je met rust tegemoet. Je liet je niet intimideren, want angst is een slechte raadgever. Maar je bood ook een luisterend oor. Daarmee dwing je respect af in Duindorp.'

De waarnemend burgemeester werd de afgelopen maanden geconfronteerd met meerdere demonstraties. Hij prees de politie- en brandweerkorpsen van Den Haag. 'Wees zuinig op het professioneel brandweer- en politiekorps.' Volgens Remkes waren het 'allerminst saaie maanden'. Bij zijn afscheidsspeech keek de VVD'er terug op zijn periode in Den Haag en haalde hij onder andere het surfdrama in Scheveningen aan, waarbij vijf mannen om het leven kwamen. De afzwaaiend burgemeester zei: 'Het was een boeiend avontuur dat ik niet had willen missen'.

'Met gerust hart naar Groningen'
Remkes gaf de raad en de stad nog een advies mee. 'Pas goed op uw stad van vrede en recht. En pas goed op uw nieuwe kapitein', zei hij doelend op Van Zanen. Tot slot sprak hij: 'Ik zeg het Arjen Robben na: ik ga met een gerust hart terug naar Groningen.'

Remkes is van oktober 2019 tot woensdag 1 juli burgemeester in de hofstad geweest.

remkesBron: gemeente Den Haag en Omroep West
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures