logo binnenstad DenHaagUnieke acties en initiatieven van de Haagse binnenstad-ondernemer maken Pasen dit jaar onvergetelijk. De crisis raakt de bedrijvigheid van het Haagse stadshart flink en heeft inmiddels diverse winkeldeuren doen sluiten.

Deze sluitingen gaven de creativiteit van de Haagse ondernemers afgelopen weken een enorme boost. Plotse bezorgservices per (bak)fiets, personal shopping adviezen, giftvouchers en winacties; ze schoten als paddenstoelen uit de grond. Met Pasen op komst stijgt het aantal inspirerende initiatieven met de dag. Des te groter de reden om gebruik te maken van deze bijzondere acties zodat je zelf een beetje kan genieten én om Haagse ondernemers te steunen in deze zware tijden.

Praise Pasen!
De opzwepende muzikale show ‘The Soul Preacher Unplugged’ is gemaakt vanuit de paasgedachte en zou aanvankelijk gespeeld worden in theater De Regentes. Alles komt goed! Zij laten zich juist nu niet uit veld slaan en voeren deze show alsnog, digitaal op. Soullegendes als Ray Charles, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Sam Cooke, James Brown en Stevie Wonder schreven prachtige soul en gospel songs. Deze liedjes vertellen het verhaal van ‘The Soul Preacher. Een eigentijdse versie van het klassieke verhaal over de laatste dagen van Jezus Christus. Op eerste Paasdag vanaf 12.00 uur is The Soul Preacher Unplugged online te streamen op de Facebookpagina van de Binnenstad Den Haag en The Legends.

#Supportyourlocalsdenhaag
De deuren vandaag openen of nog even dicht houden? Het is een vraag die de lokale ondernemer zich van dag tot dag stelt. Op www.denhaag.com is een overzicht te vinden van alle winkels in de Binnenstad met hun huidige openingstijden. Dit overzicht krijgt dagelijks een update. Ook zijn er toplijstjes in de categorieën fashion, food en cultuur te vinden die acties van de lokale organisaties een podium geven. Wie online restaurants, cafés, sportscholen, winkels, culturele instellingen en overige ondernemingen uit Het Haagse een extra hart onder de riem wil steken; surf naar de website van het platform Suppport Your Locals Den Haag.
Hier vind je een overzicht van alle initiatieven. Ondernemers kunnen hun eigen creatieve acties kosteloos uploaden. Dus doe die naam eer aan: support your locals!
Hou je Haags Dat Pasen dit jaar anders zal zijn, is geen verrassing. Betekent dat dat aanstaand weekend daarmee minder gezellig wordt? Zeker niet. Zo lang de volgende regels in acht worden genomen: houd de welbekend 1,5 meter afstand, wees lief voor elkaar, kleed je op je paasbest en support waar kan de lokale ondernemingen.

Paasbrunch Juni Lekkernijen
Paasbrunch