coronavirus 4914028 1920Het RIVM meldt in haar dagelijkse update dat de afgelopen 24 uur er in Nederland 234 meldingen gedaan zijn van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op 2101. De aantallen liggen op dinsdagen altijd hoger, omdat dan ook het aantal overledenen in het weekend wordt meegenomen in de tellingen.

Een totaal van 7427 coronapatiënten is opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Dat is inclusief de stijging van 292 personen in de afgelopen 24 uur. Er kwamen 777 nieuwe besmettingen met corona bij. Maandag waren dat er nog 952. Het totaal is nu gekomen op 19.580

Volgens het RIVM is het aantal ziekenhuisopnamen in Noord-Brabant en een aantal andere regio’s over de piek heen. In provincies als Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Limburg en Utrecht nog niet.

In Leidschendam-Voorburg is het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten in de afgelopen 24 uur gestegen van twaalf naar vijftien. Vijf inwoners van Wassenaar liggen nu met een coronabesmetting in het ziekenhuis, dat zijn er twee meer dan gisteren..


Voor het allerlaatste nieuws, kijk op het: Dossier Corona bij het Algemeen Dagblad