Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Begin 2019 kondigde HTM de invoering van een slim detectiesysteem (Advanced Driver Assistance Systems ofwel ADAS) aan, dat  trambestuurders helpt om aanrijdingen te voorkomen in onze drukke regio. Inmiddels is ruim 500.000 km afgelegd met dit systeem met positieve reacties. Trambestuurders gaven aan snel te wennen aan ADAS.

Sommigen vonden het wel lastig om met onterechte meldingen om te gaan, zoals bijvoorbeeld in tunnels. Gebleken is dat het omgaan met deze situaties steeds makkelijker gaat naarmate een bestuurder er ervaring mee heeft opgedaan. Gezien het merendeel positieve resultaten, voorziet HTM vanaf januari 2020 alle rood-grijze stadstrams (Avenio’s) met deze slimme remhulp. Uit de praktijk blijkt namelijk
ook dat deze voldoende ondersteuning biedt aan de trambestuurder, die zelf volledig verantwoordelijk blijft voor het veilig besturen van de tram.

Verkeersveiligheid
Dagelijks grijpen de trambestuurders van HTM tientallen keren in om aanrijdingen te voorkomen. Het gaat vaak om fietsers en voetgangers die onvoldoende aandacht hebben voor het overige verkeer. Ook automobilisten die plotseling remmen of hun voertuig op het spoor stilzetten zorgen voor onveilige verkeerssituaties.

Een tram heeft vanwege zijn zware gewicht een twee tot drie keer langere remweg dan een auto. Met de introductie van dit systeem wil HTM verkeersslachtsoffers en schade voorkomen. HTM onderzoekt nog of de RandstadRailtrams van dit remhulpsysteem kunnen worden voorzien. De remhulp is ook een van de eisen die HTM stelt aan de nieuwe lichting stadstrams die de verouderde rood-beige trams rond 2024 gaan vervangen.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures