Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Schonere lucht in Zuid-Holland is hard nodig. GroenLinks in Zuid-Holland is daarom blij dat Zuid-Holland het Schone Lucht Akkoord omarmt. Statenlid Robert Klumpes (portefeuillehouder milieu van GroenLinks): "Op dit moment leven Zuid-Hollanders 10 tot 13 maanden korter door vieze lucht. In de Rotterdamse wijk Feijenoord zelfs drie jaar korter dan inwoners van het Gooi! Hoog tijd dus om werk te maken van schone lucht in Zuid-Holland."

Na roken is luchtverontreiniging één van de grootste risico's om vroegtijdig te overlijden, samen met overgewicht en weinig lichamelijke activiteit. Zuid-Holland wil daarom dat de hoeveelheid fijnstof in de lucht in 2030 is gehalveerd. Dat is ook het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).Klumpes is tevreden met die ambitie, maar wil vooral actie: "Dat betekent bijvoorbeeld: schonere auto's en schepen, meer inzetten op OV en minder intensieve veehouderijen.  We zullen goed in de gaten houden of de provincie daar ook concrete actie voor gaat ondernemen."

Armine Stepanyan (portefeuillehouder gezonde leefomgeving van GroenLinks): "we zijn blij dat schone lucht een prominente plek krijgt in het omgevingsbeleid van Zuid-Holland. Op die manier houden we bij alle keuzes die we maken rekening met de gevolgen voor het milieu. Waar mag een weg komen, waar krijgt een vervuilende fabriek een vergunning? Allemaal beslissingen die invloed hebben op de luchtkwaliteit en dus de gezondheid van onze inwoners."
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures