Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
De organisatie van het Strandwalfestival kijkt terug op drie meer dan geslaagde festivaldagen het afgelopen weekend in Rijswijk. Meer dan 35.000 tevreden bezoekers, prachtige optredens, een markt met meer dan 100 kraampjes en ook het weer werkte goed mee. Mooie ontmoetingen, geweldige sfeer, sportievelingen en veel lachende gezichten. Rijswijk heeft zich weer van haar beste kant laten zien.

Het begon dit jaar op de vrijdagavond met het nieuwe Strandwal Helemaal FRESH, de alcoholvrije feestavond voor de Rijswijkse jeugd. Al moesten sommigen even wennen aan dit vernieuwende idee, artiesten als Famke Louise, CAZA, Badd Dimes en Diaz & Bruno maakten er samen met zo’n 4000 jongeren een groots feest van. Een mooi begin van een prachtig festivalweekend.Op de Strandwalmarkt stonden dit jaar meer dan 100 kraampjes met lokale organisaties, bedrijven en activiteiten.

Lokaal en nationaal talent
Lokale talenten van onder andere Balletstudio Marijke de Roo, Rijswijks Jeugdtheater en Just Dance Studio maakten van de zaterdagmiddag weer een echt Rijswijks feestje. Ook de prachtige stoet van de RGU DELA Lampionnenoptocht zorgde voor een indrukwekkend schouwspel. Traditiegetrouw genoten op de zaterdagavond de meer dan 6000 aanwezigen van spetterende optredens tijdens Strandwal by Night. Met als enkele hoogtepunten de optredens van Maan, Shirma Rouse en Xander de Buisonjé.De laatste festivaldagop zondag zat boordevol gezellige en sportieve activiteiten.

Veel gezinnen, jong en oud, kwamen af op de Strandwal Familiedag. Dieren werden geknuffeld bij Het Akkertje en ook de scoutingactiviteiten waren populair. De Rijswijkse sportievelingen lieten zich dit jaar van hun beste kant zien tijdens Strandwal Fris & Fruitig. In totaal sportten er bijna 200 mensen samen in het Rijswijkse Bos.

Trots
Het bestuur van het Strandwalfestival kijkt met trots terug op een fantastisch weekend. Voorzitter Koen Caminada: “De doelgroep 13 tot 17-jarigen op alcohol loze avond uitstekend bereikt, bij de Strandwal by Night nog nooit zo druk geweest en een gezellige familiedag rondom Het Akkertje met een jazzy afsluiting op Te Werve Buiten.”

Ook wethouder Nadine Stemerdink uit het naburige Leidschendam-Voorburg bezocht zaterdag het festival. "Het is indrukwekkend hoeveel mensen er op af zijn gekomen. Tevens kom je veel ondernemers en politici tegen. Kortom, een bijzonder aangename avond", zo gaf ze Bart Bakker van het Voorburgs Dagblad te kennen. 

Foto 1 Optreden van Diaz Bruno op vrijdagavond. Foto Jan Thijssen
Diaz & Bruno vrijdagavond (foto: Jan Thijssen)

Foto 2. Optreden van The Clarks op zaterdag 14 september 2019. Foto Lauren Marijnissen
The Clarks zaterdagmiddag (foto: Lauren Marijnissen)


Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures