Maar liefst 31 stadse en dorpse amateurkunstenaars werkten een jaar lang aan een veertig meter lang en twee meter hoog schilderij, ‘Panorama Platteland Zuid-Holland’.

Tachtig vierkante meter acrylverf op canvas toont een ode aan het Zuid-Hollandse landschap, boeren en tuinders, de voedselketen, de geschiedenis en de toekomst van het platteland. ‘Panorama Platteland Zuid-Holland’ is tot eind september elke zaterdag en zondag te bezoeken in Buitenplaats Molenwei in Stompwijk, tussen 12.00 en 17.00 uur. Het panorama is een samenwerking tussen Stichting Make it Art Worthy en Stichting Molenwei.

De grote groep schilders werkte met ontzettend veel passie voor cultuur en platteland aan het zeer kleurrijke kunstwerk. Het doek vertelt honderden verhalen over het welvarende Zuid-Holland na 1945 en toont daarmee een bonte verzameling aan historische gebeurtenissen en ontwikkelingen. Het is de bedoeling de bezoeker bewuster te maken van de rol van boeren en tuinders in de samenleving. Bij het panorama worden door de kunstenaars verhalen verteld.

Op 11 augustus was Cis Deyl te gast in het programma Van Horen Zeggen bij Midvliet FM. Zij is directeur van de Stichting Make It Art Worthy (Miaw) die samen met de Stichting Molenwei het project van het panorama heeft georganiseerd. Luister het gesprek hier terug.panorama platteland