De Stompwijkse actiemaand voor Support Casper eindigde donderdag 31 december om 13.00 uur met een enorme opbrengst van 35.418 euro. 'Mooi dat dit dorp zo gul is' zegt Jeroen de Gier vol trots tegen Midvliet verslaggever Rene Marquard.

Het streefbedrag van de actie was 15.000 euro, maar dit bedrag is inmiddels ruim verdubbeld, een mooi resultaat!

Het initiatief is afkomstig van Jeroen de Gier, eigenaar van De Bles. 'Bij de eerste lockdown hadden we alles opgeruimd en hadden we van alles gedaan en het hele jaar door naar creatieve dingen gezocht om geld binnen te halen'. 'Bij de tweede lockdown, zo vervolgt de Gier, ‘was het eigenlijk zo zwaar, dat we een beetje weg moesten bij dat hele Coronaverhaal en we zijn er wel even klaar mee. Kunnen we niet iets doen voor mensen wie de toekomst nog uitzichtlozer is dan voor de horeca mensen. Het idee was er dan ook om wat voor 'Support Casper' te gaan doen, en dat gaat hier om mensen met alvleesklierkanker.

Het personeel van De Bles was omgeturnd van horecapersoneel tot ware helden die zich tijdens deze dagen inzetten voor dit goede doel. Zo had chef-kok Trevor van den Berg een maand geleden niet gedacht voor even DJ te zijn.

Resultaten veilingacties
Onderdeel van de actie was een heuse veiling met o.a. een shirt van Feyenoord met daarop alle handtekeningen. Jeroen de Gier pakt een bal die op tafel ligt en vertelt het verhaal van Gijs van Tilburg, van 12 jaar oud uit Moordrecht die zijn opa heeft verloren aan alvleesklierkanker. 'Hij kwam de bal, die hij gewonnen had bij een actie in Moordrecht doneren voor deze actie met de handtekening erop van Memphis Depay'. Een ontroerend moment.

Een spannende race tegen de klok heeft donderdagochtend om 10.00 uur het volgende opgeleverd:
De rit met de rallytruck met Aad van Velsen is voor een opbrengst van € 555,- gegund aan Michael Bult. Hier waren meerdere liefhebbers voor in de race. Mooi!
De bal met handtekening van Memphis Depay van Gijs van Tilburg heeft € 275 opgeleverd en is gegund aan Orion. Het zou heel goed kunnen dat we Lennert Luiten zien voetballen met jouw bal, Gijs! aldus de organisatie op de facebookpagina Stompwijk in Actie.

De veiling van het optreden van Barry Badpak was een hele spannende. 'De chickies' trokken precies om 10.00 uur aan het allerlangste eind. Zij kunnen voor het prachtige bedrag van € 2.005,- genieten van een privé-concert van Barry Badpak.

Voor het gesigneerde PSV-shirt waren ook meerdere gegadigden in beeld. Vlak voor de deadline gaf oud-Stompwijker en trouwe PSV-fan Victor Monster het bedrag van € 350 door aan de organisatie. Wie weet heeft hij straks wel een shirt van de landskampioen in handen.

En dan nog het laatste item, een gesigneerd Feyenoord-shirt van Sinisterra leverde maar liefst € 900 op. Drie heren uit Stolwijk hebben hun laatste bod uiteindelijk zelfs nog naar boven afgerond. Stolwijk voor Stompwijk. Een geweldig mooi gebaar.

De totale opbrengst van de veilingitems bedraagt maar liefst: € 4.085,-

Ook de Voorburgse voetbalverslaggever Ronald van der Geer steunde dit goede doel en presenteerde op 29 en 30 december graag mee in het programma. DJ Kevin en zijn vrouw vermaakte de luisteraar met gezellige muziek en dat te bedenken dat hij zijn (schoon) moeder dit jaar verloor aan alvleesklierkanker.

glazenhuis1
Voetbalverslaggever Ronald van der Geer in het glazenhuis.

glazenhuis2
Initiatiefnemer Jeroen de Gier aan het werk in het glazenhuis.