Van maandag 20 november t/m vrijdag 24 november zamelde Midvliet, samen met Omroep West en 11 samenwerkende lokale omroepen cadeautjes in voor de Stichting Sintvoorieder1.

Met als doel: 50.000 cadeaus voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. 

Ruim 6027 cadeaus
Op vrijdag 24 november kwam wethouder Philip van Veller (o.a. inkomen, armoedebestrijding en schuldhulpverlening) naar de Midvliet studio om de inzamelactie in Leidschendam-Voorburg officeel af te sluiten. Wethouder Van Veller nam zelf ook een donatie mee voor de actie, waaronder een ‘eerste telboekje’, waarmee kleine kinderen kunnen leren tellen. ‘Ooit zoeken we immers een nieuwe wethouder van financien’ grapte de wethouder in het radioprogramma.

In het laatste kwartier van de uitzending maakte wethouder van Veller de eindstand voor Leidschendam-Voorburg bekend: maar liefst 6027 cadeaus zijn ingezameld door inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. ‘Een fantastisch resultaat van iedereen die hieraan heeft meegewerkt’ aldus de wethouder.

Nadat de actie in Leidschendam-Voorburg was afgesloten, kwamen alle omroepen vrijdag samen in Den Haag, waar gezamenlijk met alle omroepen een grote finale-uitzending werd gemaakt. Hier werd onder leiding van Maartje van Wegen de regionale eindstand van de actieweek bekend gemaakt. Een overweldigend resultaat van maar liefst 88.283 cadeaus (!) voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. Het streefaantal van 50.000 cadeaus is daarmee ruimschoots gehaald.

sintvooriedereen bedankt
Actieweek in Leidschendam-Voorburg
Vanuit de studio’s aan de Damlaan 35A in Leidschendam maakte Midvliet de hele actieweek van 16.00 tot 18.00 uur een speciaal radioprogramma, dat geheel in het teken stond van de inzamelactie. Tijdens het programma kwamen inwoners, verenigingen en ondernemers langs in de studio om cadeaus te doneren. Ook bij Midvliet TV was de hele week aandacht voor de actie door langs te gaan bij de verschillende inleverpartners in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk waar ook vollop werd gedoneerd voor het goede doel.

Sintvoorieder1
De cadeautjes zijn ingezameld voor de Stichting Sintvoorieder1. Deze stichting verzorgt cadeaupakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen

Omroep West
De inzamelactie was een initiatief van Omroep West, waarin werd samengewerkt door bijna alle lokale omroepen in de regio. De omroepen die zich dit jaar bij de actie aansloten waren naast Midvliet ook omroep Bo (Bollenstreek), Sleutelstad, RTV Katwijk, ZFM Zoetermeer, Studio Alphen, RTV Krimpenerwaard, Omroep Delft, RTV Gouwestad en Feel Good Radio. Naast deze actie werken Omroep West en de diverse lokale omroepen al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio.

Inzamelpartners bedankt!
Midvliet bedankt iedereen die een of meerdere cadeaus heeft gedoneerd. En natuurlijk in het bijzonder de inzamelpartners die hebben geholpen om deze actie ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk tot een succes te maken: Middin Buitengoed Dorrepaal, zwembad De Fluit, Stichting Groen en Geluk, de Laurentiuskerk, Petra Oliehoek en Jona van der Meer, Diaconaal Centrum 'Bij Bosshardt', Sint-Maartenscollege, Gymnasium Novum, wijkcentrum Agora en Sinterklaashuis Huygenskwartier Voorburg. Samen is het gelukt om in Leidschendam-Voorburg ruim 6027 in te zamelen voor Sintvoorieder1. 

Mensen die alsnog een cadeau willen doneren kunnen dat altijd nog doen viaStichting Sintvoorieder1

Contact
Neem voor meer informatie of vragen over de Sintvoorieder1 actie bij Midvliet contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


sint voor ieder1 logo