Attractiepark Duinrell in Wassenaar heeft het verblijf van honderden vluchtelingen op het vakantiepark hard nodig om het hoofd financieel boven water te houden.
Dat schrijft directeur Philip van Zuylen van Nijevelt in een brief aan het Wassenaarse college.

De winteropvang zou eigenlijk deze maand stoppen, maar vorige week besloten zowel de directie van Duinrell als de gemeente Wassenaar om in te stemmen met het verzoek van het COA om de opvang van asielzoekers te verlengen. Tot 14 juni kunnen er maximaal 650 asielzoekers worden opgevangen. Daarna is er tot half september geen ruimte voor opvang. Vervolgens wordt dat weer opgebouwd tot 930 opvangplekken vanaf november, tot maart 2022.

Niet erg hoopvol
"Wij hebben als Duinrell een heel zwaar jaar achter de rug en helaas zijn de vooruitzichten voor het komend seizoen nog niet erg hoopvol", aldus Van Zuylen van Nijevelt. Als de pretparken weer open mogen, is "slechts een fractie" van het reguliere bezoekersaantal welkom. Verder blijft het de grote vraag wanneer Duinrell weer  Engelse en Duitse gasten kan en mag verwelkomen. "De voorjaarsvakantie en de paasvakantie kunnen we helaas als verloren beschouwen en onze reserveringsafdeling is al weken heel druk met het annuleren en omboeken van vakanties."

Dat zorgt al met al voor grote financiƫle problemen. "De impact voor Duinrell en de financiƫle consequenties zijn enorm. Onze belangrijkste uitdaging is om onze medewerkers in dienst te houden." Voor Duinrell is dat op dit moment de topprioriteit. Van Zuylen van Nijevelt noemt het "voor ons van het allergrootste belang".