Onder de slachtoffers van het datalek bij Ticketcounter, bevinden zich ook bezoekers van attractiepark Duinrell bij Wassenaar.

Ticketcounter, dat de online ticketverkoop verzorgt van veel dieren- en pretparken, maakte onlangs bekend dat er door een menselijke fout persoonsgegevens zijn gelekt. Daaronder bevonden zich ook gegevens van bezoekers van attractiepark Duinrell. Het betreft gegevens over een periode van bijna twee jaar.

Onderzoek gedaan
Ticketcounter heeft het lek gevonden en direct verholpen, laat het attractiepark weten. Duinrell heeft inmiddels een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgevens (AP). Het pretpark heeft tevens onderzoek laten uitvoeren naar welke persoonsgegevens mogelijk zijn gelekt. Het betreft persoonsgegevens van personen die tussen 2 maart 2018 t/m 5 augustus 2020 gebruik hebben gemaakt van Ticketcounter voor de aankoop van online tickets voor Duinrell.

Geen reden tot paniek
Het kan dan gaan om naam, mailadres, telefoonnummer, adres en/of geboortedatum. Indien er met iDEAL is betaald, is ook het IBAN-nummer verkregen. Het datalek zou echter geen betrekking hebben op wachtwoorden, pasfoto’s of creditcardgegevens. Er is volgens Duinrell dan ook geen reden om een account te resetten. Ook hoeven bezoekers zich volgens het pretpark geen zorgen te maken over toegang van derden tot hun (bank)rekening.

Foto: PR Duinrell