De CDA-fractie in de gemeenteraad van Wassenaar zegt het vertrouwen op in raadslid Ronald Zoutendijk.

De fractie heeft hem gevraagd om op te stappen. Dit meldt het AD.

Afgelopen week werd duidelijk dat Zoutendijk zich verkiesbaar stelt voor JA21 bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. JA21 is de nieuwe partij van Annabel Nanninga en Joost Eerdmans, die tot voor kort nog op de lijst stonden voor Forum voor Democratie.

De CDA-fractie besloot niet langer met Zoutendijk te willen samenwerken. De fractie zegt dat hij zijn politieke werk hiermee ongeloofwaardig maakt. CDA-afdelingsvoorzitter Dienke Dekker ondersteunt de keuze van de Wassenaarse fractie. "Tegelijk actief zijn bij twee zeer verschillende partijen is niet uit te leggen.”

Ongelooflijk triest
Fractievoorzitter Ronald Everard werd woensdagavond tijdens de fractievergadering door Zoutendijk op de hoogte gebracht. "Dit vind ik ongelooflijk triest en absoluut niet passend bij onze fractie. De fractie heeft hem hier nog een nachtje goed over na te denken en ervan af te zien. Helaas heeft hij ons donderdagmiddag 7 januari laten weten dit niet te doen.”

Zoutendijk laat in een reactie weten dat hij met de CDA-fractie van Wassenaar in goed overleg besloten om niet langer samen verdergaan. Hij zat sinds november 2020 in de gemeenteraad en zal verder gaan als eenmansfractie.