Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

van Horen Zeggen Extra Info

Informatie

Uitzending woensdag 26 juni 2013

Witte Wolken in Pathé Buitenhof

De gehele uitzending is gewijd aan Witte Wolken, de eerste lange speelfilm van de Voorburgse filmregisseur, scenario-schrijver en producente Eva Knoet.

In mei vond de première plaats in filmtheater Pathé, aan het Buitenhof in Den Haag. Deze première was speciaal voor de filmcrew, genodigden, familie en vrienden. Op zondag 23 juni jl. vond de Debuut Première plaats voor het bioscooppubliek. Van Horen Zeggen was hierbij aanwezig en maakte opnamen van Jorn ten Ham die in de foyer een optreden verzorgde. Hij is één van de makers van de filmmuziek van Witte Wolken.

Na de vertoning van Witte Wolken, was er in de zaal een Q and A waarbij het publiek vragen kon stellen aan een deel van de aanwezige filmcrew en hoofdrolspelers. Bovendien had de samensteller en presentator van Van Horen Zeggen een persoonlijk gesprek met Eva Boorsma en Robert Rosier (beiden hoofdrolspeler in de film), Esther Havik (zij verzorgde het licht en geluid bij de film), muzikant en songwriter Jorn ten Ham en regisseur Eva Knoet.

Een verslag van deze avond is te horen tussen 19.00 en 20.00 uur. Op donderdag 27 juni is de herhaling te horen, die wordt uitgezonden van 18.00 tot 19.00 uur.

Uitzending woensdag 17 april 2013

Den Haag Fashion Award

Op donderdag 18 april wordt voor de eerste keer de Den Haag Fashion Award uitgereikt. Initiatiefnemer voor deze prijs is Coby van Tol, directeur van No Nonsens Model. In samenwerking met evenementmanager Kathleen Libanon organiseert zij een evenement waarbij designers, modellen, fotografen, artiesten en scouts bij elkaar komen om de designers in het zonnetje te zetten. Zij willen iedereen bewustmaken van al het moois dat Den Haag te bieden heeft op het gebied van fashion. Genomineerd voor de award, die is ontworpen door Atekeh Raisi, zijn de kledingontwerper Michael Barnaart van Bergen en tassenontwerpster Omar Munie. Tijdens de uitreikingsavond worden designers geïnterviewd, zijn er een modeshow en optredens van diverse artiesten. Het geheel zal na de uitreiking worden afgesloten met lounge muziek. De Sir Winston Club is gelegen aan het Generaal Eisenhouwerplein 27 in Rijswijk. De aanvang van de avond is om 19.30 uur en zal duren tot ongeveer 22.00 uur. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar aan de zaal. Wie naar binnen wil, moet zich wel aan de dresscode van de avond houden: Dress to Impress; meer informatie hierover is te vinden op de website:www.nononsensmodels.nl

Leon van der Zanden

Cabaretier en presentator Leon van der Zanden treedt komende zaterdag 20 april op in theater de Tobbe aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg. Zijn inmiddels zevende theaterprogramma, getiteld Rebel, is een bijzondere voorstelling van zijn overleden cabaretier en vriend Laurens. Het wordt een avond met een lach, maar ook  met een traan. De aanvang van Rebel is om 20.30 uur. Meer informatie is te vinden opwww.theaterdetobbe.nl .

Uitzending woensdag 10 april 2013 

Ilse Warringa en Niek Barendsen

Ilse Warringa vertelt over de voorstelling 'Nest, tafel en bed', die zij op zaterdag 13 april samen met Niek Barendsen speelt in theater de Tobbe in Voorburg. De aanvang van het programma is om 20.30 uur. 

Niek en Ilse vormen sinds de Parade in 2010 een duo. Niek schreef verschillende toneelstukken en musicals en leverde tekstbijdragen voor onder andere Het Klokhuis en Gooische Vrouwen. Ilse is bekend van onder andere Toren C (de dame die regelmatig bij het koffieapparaat te vinden is) en Het Klokhuis.

Beiden schreven de teksten voor hun programma dat komende zaterdag te zien is. Albert Jan van Rees verzorgt bij deze voorstelling de regie. Theater de Tobbe is gelegen aan het Burgemeester Feithplein 95. Meer informatie op: www.detobbe.nl

Uitzending woensdag 3 april 2013

René van Meurs

René van Meurs won het afgelopen jaar zowel de jury- als de publieksprijs van het Cameretten Festival 2012. 
Hij treedt samen met mede finalisten Tom Lash en Jelle Denturck op zaterdag 6 april op in theater De Tobbe in Voorburg. 
De aanvang is om 20.30 uur. Theater de Tobbe is gelegen aan het Burgemeester Feithplein 95. Meer informatie op: www.detobbe.nl

Nationaal Museum Weekend

Op zaterdag 6 en zondag 7 april wordt voor de 32e keer het museumweekend gehouden. Meer dan 500 musea in heel Nederland zijn gratis of voor het symbolische bedrag van 1 euro te bezoeken.

Molen De Vlieger

De molen en het museum zijn open voor bezoek van 1 april tot en met 31 oktober op woensdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. 
In het museumsweekend is de molen extra open op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 tot 16.30 uur. 
Molen De Vlieger is gelegen aan het Essepad 3 in Voorburg.

Houtzaagmolen De Salamander

De Houtzaagmolen De Salamander is een volledig werkend museum aan de Vliet in Leidschendam, oorspronkelijk gebouwd in 1643, en na verval weer opgebouwd in 1996. 
Tijdens Monumentendag zijn bezoekers op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur welkom voor bezichtiging; de molenaar geeft toelichting op het zagen van boomstammen. En er worden rondleidingen gegeven. 
Adres: De Wiek 19, Leidschendam.

Museum De Sleutel

Particulier Museum De Sleutel opende in 2004 voor de eerste keer haar deuren. Wie het museum binnenkomt, waant zich in de 50- en 60-er jaren van de vorige eeuw. Ooit begon het museum met het tentoonstellen van kruideniersverpakkingen, nu zijn er naast onder andere oude verpakkingen van sigaren en sigaretten ook verpakkingen van de eerste zelfbedieningswinkels te zien. 
Ook wordt er aandacht besteed aan de bromfiets. Het knusse museum is gevestigd in een woonhuis. 
Adres: Rembrandtkade 85, Rijswijk. Het museum is elke zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Op zondag 7 april is De Sleutel geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Museum De Mesdag Collectie

Dit museum bestaat uit de uitzonderlijke verzameling van 19e eeuwse kunst van de beroemde zeeschilder Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. De collectie bevat talloze meesterwerken van de Franse school van Barbizon en de Haagse School. 
In de presentatie Bij de Mesdags thuis wordt in het voormalig woonhuis aan de hand van een twintig tal foto's een beeld gegeven van de manier waarop Hendrik en zijn vrouw Sientje hier zo'n honderd jaar geleden leefden en werkten. 
Tijdens het museumweekend worden er gratis rondleidingen gegeven om 13.00 en 15.00 uur. Op zaterdag en zondag is het museum geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 
Adres: Laan van Meerdervoort 7-F, Den Haag.

Uitzending woensdag 27 maart 2013:

Theater Dakota, Den Haag

Op zaterdag 30 maart 2013, wordt hier het 2 Turven Hoog op Lokatie-festival georganiseerd. De voorstellingen zijn speciaal bestemd voor de allerkleinsten: van 2 tot 6 jaar. Er zijn drie programma's die telkens tweemaal te zien zijn:

Kleur:

Dit is een levendige dansvoorstelling gemaakt voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. In de voorstelling bewegen twee dansers op een vloer van papier. Met hun bewegingen laten zij gekleurde sporen achter op het papier in rood, blauw, geel en groen.

Aanvang om 10.00 en 13.30 uur

Mr Hat op Zee:

Dit is een slapstickachtig typetje dat leeft tussen realiteit en fantasie. In deze voorstelling maakt hij kennis met de kleurrijke Figaro, een bijzonder visje dat ook nog eens heel mooi kan zingen. Samen bouwen ze een bootje om de zee te ontdekken.

Aanvang om 11.00 en 14.30 uur

Wonderland:

Wonderland is een voorstelling met muziek en dans voor kinderen en hun ouders, waarbij kinderen worden gestimuleerd hun nieuwsgierigheid en talent de vrije loop te laten en op speelse wijze een eigen wereld te creëren.

Aanvang om 12.00 en 15.30 uur.

Theater Dakota is gelegen aan de Zuidlarenstraat 57 in Den Haag. Meer informatie is te vinden opwww.theaterdakota.nl

Tom Lash

Een van de drie finalisten van Cameretten 2012 is Tom Lash. Hij treedt samen met de andere twee finalisten op in Theater De Tobbe tijdens de Tournee Finalisten Cameretten. Tom Lash is te zien op zaterdag 6 april 2013, de aanvang is om 20.30 uur. Theater de Tobbe is gelegen aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg. Meer informatie is te vinden op www.theaterdetobbe.nl