Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit Wassenaar

In bibliotheek Wassenaar start op donderdag 12 oktober de (verkorte) cursus Android tablet voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor mensen die weinig of geen ervaring hebben in het gebruiken van een Android tablet.
Leer tijdens drie bijeenkomsten alles over het gebruik van uw Android tablet.

Zaterdag 23 en zondag 24 september vindt de 26e editie plaats van het Tina Festival (voorheen de Tina-dag) in attractiepark Duinrell plaats. Tina Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét event waar je als meisje moet zijn geweest!
Met al een aantal uitverkochte edities van het event, waarvan vijf weekendedities, heeft Tina Festival bewezen dat het dé plek is waar jonge meiden samenkomen.

Op zaterdag 23 september maak je kennis met het ontwerpen van letters. Handletteren moet leuk zijn. In deze workshop ga je heel veel tekenen. Iedereen kan het leren, het is vooral durven. Er wordt niets weggegooid, hooguit uitgegumd en dan weer verdergaan.

Op de toch al zwaar belaste N44 (Rijksstraatweg) bij Wassenaar worden vanaf 21 september nog langere files verwacht. Woensdag wordt een begin gemaakt met de aanleg van de verbindingsweg (de Rijnlandroute) tussen de A44 en de A4. En dat geeft hoe dan ook overlast.

Een bromfietser is maandagmiddag op het fietspad langs de A44 in Wassenaar zwaargewond geraakt. De bestuurder van de bromfiets werd aangereden toen een bestelbus rechtsaf de Paauwlaan insloeg.

Het ziet ernaar uit dat Wassenaar er een jaarlijkse traditie bij krijgt. De tweede editie van de “All American Evening” met jazz en blues trok zaterdag meer publiek dan de eerste.

Haaieneiland' van de in Wassenaar geboren schrijver en journalist Rob Ruggenberg heeft de Thea Beckmanprijs voor de beste historische jeugdroman gewonnen. Dat heeft de organisatie zaterdag bekend gemaakt. Het boek krijgt de onderscheiding van zowel de vakjury als de kinderjury.