Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Kleedjes op het gras, op picknickbanken, naast bloeiende bloemen waar bijen zoemen en vlinders fladderen, manden gevuld met heerlijk eten, spelende kinderen in de zon, ontspannen met elkaar kletsende buurtgenoten, bezoekers en vrijwilligers in onze rustgevende groene Stadstuin Rusthout in Leidschendam én elkaars eten delen: zo zag het er vorig jaar uit en men hoopt dit jaar weer. De picknick vindt dit jaar plaats op zondag 27 mei van 17.00 tot 20.00 uur.

Fête de la Nature (www.fetedelanature.nl) is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Samen de natuur beleven is het motto en tijdens Fête de la Nature kan iedereen een evenement organiseren.  Dit jaar wil Stadstuin Rusthout in Leidschendam weer meedoen door in de groene parel deze groene picknick te organiseren.

En eigenlijk hoopt men dat de medewerkers van de stadstuin zo weinig mogelijk hoeven te organiseren, zodat ook de vrijwilligers zich onder de bezoekers kunnen mengen.
Iedereen die komt, neemt zelf eten mee, zoveel porties als het gezelschap personen telt. En liefst eten dat past in deze ecologische, groene omgeving. Misschien wilt u zich uitleven in duurzame hapjes?! En dan is het leuk om eens bij de buren te kijken wat zij hebben meegenomen en van elkaar te proeven.

Graag ook zelf meenemen: bestek, bekers, borden, servetten, vuilniszak enz. en picknickkleedjes. Een barbecue is géen optie.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van tuin en voor het (nieuwe) gebouw wordt zeer op prijs gesteld, daarvoor staat een potje klaar. Daarnaast zijn bij Stadstuin Rusthout biologische sapjes, flesjes water, limonade en ijsjes te koop, ook op die manier kunt u de  Stadstuin steunen. Er is geen alcoholische drank verkrijgbaar. Maar indien u dat wilt mag u voor deze speciale gelegenheid zelf bier of wijn meenemen.

Men vindt het leuk om ongeveer te weten hoeveel mensen meedoen, dus graag uw deelname via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aankondigen.

NB: Voor een picknick is natuurlijk wel een béétje mooi weer nodig. Picknicken bij regen in de donkere boerderij is geen leuk alternatief. Dus als slecht weer wordt voorspeld, gaat de picknick niet door. Dat wordt uiterlijk op 25 mei in de avond besloten. Volg de berichten op Facebook en de website.