Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Sport en Welzijn (SenW) in Leidschendam-Voorburg organiseerde in april een bijzondere Instagram filmwedstrijd: ‘Sport is voor Iedereen!’  De wedstrijd was bedoeld voor alle spelers en speelsters van sportverenigingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg met als doel: vergroting van de LHBT-acceptatie binnen de verenigingen.

Op 14 mei vond de prijsuitreiking plaats bij VMHC Cartouche in aanwezigheid van wethouder Bremer, verantwoordelijk voor het LHBT-beleid in de gemeente. De filmactie hoort bij de homo-acceptatiecampagne ‘Sport is voor iedereen!’ die SenW en de gemeente vorig jaar lanceerden. Leidschendam-Voorburg is een van de 48 regenbooggemeenten in Nederland (sinds 2011). Deze gemeenten maken zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksen (LHBTI's).

Filmwedstrijd
Tien sportverenigingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg hadden hun leden opgeroepen om een filmpje te maken waarin op een aansprekende manier werd overgebracht dat sport voor iedereen is, ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst en religie. Het filmpje moest vervolgens gedeeld worden op Instagram met de hashtag #sportisvooriedereen. In samenwerking met ADO Den Haag had SenW een voorbeeldfilmpje gemaakt waarin de boodschap ‘Sport is voor iedereen!’ voorop staat.

Winnaars
De winnaars konden leuke prijzen winnen, gesponsord door restaurant Gina in Leidschendam, Sport2000 Voorburg en Jump XL Zoetermeer. De leukste filmpjes werden gemaakt door teams van Westvliet Judo (1e prijs), Cartouche meisjes C6 (2e prijs), Cartouche meisjes C7 (3e prijs) en tafeltennisvereniging VVV (4e prijs). De winnende filmpjes zijn te bewonderen op Instagram met de hashtag #sportisvooriedereen.
Mariette Janssen-Tiktak (combinatiefunctionaris sport SenW): “Ondanks dat de teams echt hun beste beentje hadden voorgezet om een aansprekend filmpje te maken viel het aantal inzendingen tegen. Het lijkt erop dat de LHBT-acceptatie binnen sportverenigingen toch nog zeer gevoelig ligt. Wij zullen in samenwerking met de gemeente dan ook zeker doorgaan om de LHBT-acceptatie te vergroten en volledige acceptatie en een veilig sportklimaat te realiseren”.

John Blankenstein Foundation
Eén van de voortrekkers van de LHBT-acceptatie bij sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg is hockeyclub Cartouche. Speerpunten tijdens de Cartouche APRILmaand=RESPECTmaand waren de workshops die Cartouche organiseerde in samenwerking met de John Blankenstein Foundation voor teams in de A-lijn. De John Blankenstein Foundation geeft workshops en presentaties om de acceptatie van homoseksualiteit in de sport te vergroten.