Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Blazersensemble Windkracht 10 geeft een concert ten behoeve van de torenrestauratie van de Oude Kerk op zaterdag 20 januari, aanvang 20:15 uur in de Oude Kerk te Voorburg. Het ensemble werd in 1979 opgericht en wordt sinds 1980 gedirigeerd door Ali Groen. De basisbezetting bestaat uit twee fluiten, twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten.

In 1993 is Windkracht 10 onderdeel geworden van de muziekvereniging St. Caecilea te Voorburg. 
Het programma van het afwisselende concert “Excursie”  bestaat onder andere uit het vrolijke Excursion van de Amerikaanse componist Patrick Glenn Harper en uit een bewerking van het indrukwekkende en beroemde  Strijkkwartet nr.8 opus 110, dat Dimitri Shostakovich ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlog en fascisme in 1960 in Dresden schreef.
Dirigente Ali Groen heeft sinds 1984 de muzikale leiding over Windkracht 10. Zij is een veelgevraagd dirigent en repetitor bij amateur- en beroepsgezelschappen in binnen- en buitenland. 
De entree van € 12,50 komt gedeeltelijk ten goede aan de torenrestauratie van de Oude Kerk. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of fris. Surf voor meer informatie naar website www.oudekerkvoorburg.nl.