Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Voor de 34e maal wordt met de Meerhorstloop het nieuwe jaar sportief geopend in Stompwijk. De opvulling van de winterstop voor de voetbalvereniging heeft inmiddels 36 jaar overleefd en blijkt gezien het aantal deelnemers nog steeds springlevend. Ondanks dat er met de toevoeging van diverse zaalsporten er van een echte winterstop op het complex van Stompwijk92 niet echt meer sprake is, blijft het rondje door de polders rond Stompwijk nog steeds populair, onder de leden en hun aanhang.

De organisatie hoopt dan ook weer alle lopers die de kater van oud en nieuw weg willen lopen te mogen ontvangen op het sportcomplex. De vele vrijwilligers, zowel onderweg als in de kantine staan klaar om u gastvrij te ontvangen om er een gezellige loopmiddag van te maken.

De diverse parcoursrecord zijn de laatste jaren regelmatig verbeterd, maar wellicht kan het nog wel een tandje sneller. De weersomstandigheden begin januari zijn niet altijd ideaal zijn voor het lopen van snelle tijden, maar de uitdaging moet er altijd zijn. En wat is er mooier dan in de historie van de Meerhorstloop te worden opgenomen als parcours-recordhouder. Natuurlijk wordt de loop ook vaak gebruikt als trainingsloop naar grotere evenementen. Het mooie verkeersarme parcours is daar (en samen met een niet al te groot aantal deelnemers) een uitstekende gelegenheid om wat tempo-hardheid op te doen door je met de groep mee te laten slepen.

Zondag 7 januari vanaf 10:00 uur staat het sportcomplex aan het Klaverblad in Stompwijk open voor lopers en supporters.
Om half 12 wordt het loopprogramma gestart met de jeugdlopen over een kleine 2 km, waarna vanaf 12 uur de overige afstanden van start gaan. Te beginnen met 5,6 km en daarna met 5 minuten tussenruimte de 10 en 15 km.
Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke herinnering, alsook leuke prijzen in natura voor de drie snelste lopers en loopsters op alle afstanden.
 
Het organisatiecommité, sportvereniging Stompwijk 92 en alle vrijwilligers nodigen u van harte uit 7 januari naar Stompwijk te komen voor een mooie sportieve eerste zondag van 2018.
Op de website van Stompwijk92 kunt u informatie over de lokatie de routes en bereikbaarheid.