Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Op zaterdagmorgen 16 december zijn twee vrijwilligers van Houtzaagmolen De Salamander te gast bij Omroep Midvliet in het programma WeekendKompas. Zij vragen dan aandacht voor enkele vrijwilligersvacatures bij de molen.

Over het programma
Midvliet vindt maatschappelijke organisaties belangrijk en daarom is het thema vrijwilligerswerk ingevoerd. Het programma met muziek, interviews en uitgaanstips duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het interview begint rond 11.15 uur en duurt 15 à 20 minuten.

Vrijwilligers gezocht
Houtzaagmolen De Salamander, 'de icoon van Leidschendam', is een werkend monument aan de Trekvaart de Vliet, oorspronkelijk gebouwd in 1643 en wordt door vrijwilligers in stand gehouden. De molen is elke woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur open voor publiek voor een rondleiding; er zijn regelmatig zaagdemonstraties. Molenaars en assistenten zorgen voor het onderhoud van de molen en voeren zaagwerkzaamheden uit. Andere vrijwilligers organiseren regelmatig extra activiteiten in de molen zoals bij molendagen en Monumentendag. Voor deze werkzaamheden zoekt de molen nog enkele molengidsen, een vrijwilliger voor de evenementen- en educatiecommissie en een assistent-molenaar.