Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het CDA Leidschendam-Voorburg is teleurgesteld over de BinckBank Tour, die afgelopen zomer in Leidschendam-Voorburg plaatsvond. Aanvankelijk was er 150.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeenteraad. Dat bedrag is in juli nog verhoogd naar 265.000 euro en uiteindelijk heeft het ééndaagse evenement de gemeente bijna 303.000 euro gekost.

Gegoochel met cijfers over het aantal kijkers in België en Nederland en geen transparante begroting, geeft geen vertrouwen in deze evaluatie. Bovendien kwam wethouder Bremer van GBLV ineens met een “voorwaarschuwing” dat er wordt nagedacht om de start van de BinckBank Tour in 2018 te organiseren. CDA-fractievoorzitter Juliette Bouw heeft klachten ontvangen van inwoners dat er te weinig aandacht in de publiciteit was voor Leidschendam en dat ondernemers problemen met de bereikbaarheid van hun zaak hadden.

Belastinggeld
Natuurlijk is het leuk om een evenement als de BinckBank Tour in Leidschendam-Voorburg te hebben. Maar dit moet wel in verhouding staan tot de kosten die de gemeente daarvoor moet maken en betalen. Bovendien heeft de evaluatie aangetoond dat er geen sponsors zijn gevonden in 2017 en dat de effecten van het wielerevenement nog niet aantoonbaar zijn. Dan moet je als gemeente je echt de vraag stellen wat kan er nog meer met die ruim 300.000 euro belastinggeld gedaan kan worden. Het CDA Leidschendam-Voorburg vindt de honderdduizenden euro’s die nu al geïnvesteerd worden voor het Huygenskwartier voldoende. "Wij hadden daarom liever het geld geïnvesteerd in duurzame oplossingen voor sport. Wij denken dan bijvoorbeeld aan meer buitensporttoestellen, aan het aanstellen van sportadviseurs voor de verenigingen of aan een permante oplossing voor de Voorburgs rugbyvereniging”, aldus Juliette Bouw.