Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Na een traject van zestien maanden opleiding kon er worden afgesloten met een diploma-uitreiking! Twee brede school-collega's uit Leidschendam-Voorburg: Stefanie (Kindcentrum Kompas) en Ellen (Kindcentrum Kajuit) hebben nu het papiertje 'Medewerker Brede School' op zak. Het zijn bruggenbouwers tussen de kinderopvang en de scholen met wie Vlietkinderen samenwerkt.

In deze tijd waarin opvang en onderwijs volop de samenwerking zoeken, onder meer in de vorming van Integrale Kindcentra, zijn medewerkers met deze skills van groot belang. Zij kunnen ook een rol spelen in de verlichting van de taken van leerkrachten in het basisonderwijs. De diploma’s (niveau 4) zijn erkend en de opleiding – een initiatief van Vlietkinderen en Stichting Rijswijkse Kinderopvang - wordt mede begeleid en gefaciliteerd door Mondriaan beroepsonderwijs.
Alle gediplomeerden werden voor hun inspanningen beloond en uitgebreid in het zonnetje gezet. Terecht: tenslotte is de combinatie van werken, leren en je gezinsbeslommeringen geen sinecure!