Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Op dinsdag 12 december staat het Alzheimer café in het teken van 'Wat is de rol van uw huisarts'. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je voor het eerst met geheugenklachten naar de huisarts gaat? En wat is de werkwijze op het gebied van doorverwijzen en medicatie? Dr. Lies van Gelder, huisarts in Leidschendam-Voorburg, zal een toelichting geven over deze onderwerpen. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.U bent elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) van harte welkom van 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) tot 21.00 uur bij het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg, Florence De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met 070 7543777.

Over dementie
Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn. Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)
 
Bereikbaarheid
Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met tram 2 en 6.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.
Wie geen eigen vervoermogelijkheden heeft, belt één dag tevoren tussen 9.00 en 11.00 uur de Vervoersdienst van Woej. Telefoonnummer: 070 - 3175626.