Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De brandweer is maandag even over middernacht uitgerukt vanwege een forse brand in de Voorburgse Van Heurnstraat. Dat meldt de website Nieuws op Beeld.

Veel parochianen van de parochies Sint Maarten en Trinitas uit Leidschendam-Voorburg en de H. Bonifatius uit Rijswijk zullen op zaterdag 2 juni de  priesterwijding van Daan Huntjens bijwonen.

Zaterdag 19 mei beleefden de inwoners van Voorburg een primeur; Een picknickconcert in park Vreugd en Rust, verzorgd door dagorkest Vlietstreek in de koepel naast de kinderboerderij. Het orkest had zich goed voorbereid en speelde enthousiast een gevarieerd programma. Marsen, medleys, walsen en zelfs een polka ontbrak niet. Het publiek bestond uit mensen die er speciaal voor naar het park waren gekomen en marktbezoekers die geïnteresseerd een kijkje kwamen nemen.

Muisstil was het in de bomvolle zaal van Ludens toen Haonuo Yang zijn laatste noten op de vleugel speelde tijdens het 'Open Podium Jeug Talentenloods' op vrijdag 18 mei in Theater Ludens in Voorburg. Daarna volgde een staande ovatie. Deze jonge talentvolle pianist van 10 jaar is evenals David Juverdeanu met gitaar door de jury gekozen voor de Slotavond op zaterdag 26 mei. In de categorie dans mogen de twee dansgroepen van Ballet & Dansstudio Door Laverman dan nogmaals optreden.

De tentoonstelling 'Adriana & Johanna. Kunstzinnige zusters op een Voorburgse buitenplaats'in musuem Swanesteyn in Voorburg wordt wegens succes verlengd tot en met zondag 10 juni. De in maart geopende expositie trekt zoveel bezoekers, ook van buiten Leidschendam-Voorburg, dat het museum iedereen die nog niet is geweest iets meer tijd wil gunnen alsnog te komen.

Vanaf donderdag 31 mei start kunsthistorica Anne Marie Boorsma in Voorburg een cursus kunstgeschiedenis van vijf lessen met als thema: 'Dubbeltalent, Nederland 1880-2000'. In deze cursus worden kunstenaars besproken die naast de beeldende kunsten, ook bekend zijn geworden als schrijver.

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud en wil jij de knikkerkampioen van Leidschendam-Voorburg én van heel Nederland worden? Schrijf je dan gratis in voor het Nederlands Kampioenschap Knikkeren! Sport en Welzijn (SenW) verzorgt op woensdag 6 juni samen met House of Sports de voorrondes van het NK Knikkeren in winkelcentrum Leidsenhage.