Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit leidschendam-Voorburg

Afgelopen weekend vierde de Krajicek Foundation haar 20-jarig jubileum in Rotterdam. Tijdens de feestelijke dag werd de grootste Krajicek Playground van Nederland geopend. Sport en Welzijn (SenW) uit Leidschendam-Voorburg had de eer hierbij aanwezig te zijn met een aantal sportertjes van de Playground Prinsenhof. Lina mocht zelfs met Richard Krajicek himself op de foto.

"Sinds 1 september is Leidschendam-Voorburg overgestapt op het om de week ophalen van het afval. De ene week de grijze bak. De andere week de groene bak. Niet zo heel ingrijpend, lijkt het. Maar het levert toch nogal wat commotie op. Waarbij ook geroepen wordt 'dat we dan maar moeten stoppen met dit afvalbeleid'. Maar gaat het afvalbeleid dan alleen over het ophalen van de grijze en de groene bakken? Nee, er zit een visie achter. En die vergeten we wel eens.

Op zondag 1 oktober verzorgt de Werkgroep Kerk en Buurt weer een High Tea in de Koningkerk in Voorburg. De deuren van de Koningszaal gaan open om 14.00 uur en het programma begint om 15.00 uur.  Voorburger Wim Algera, docent kunstgeschiedenis en lid van wijkgemeente Open Hof, neemt u aan de hand van prachtige dia’s mee op een tocht door de Oranjezaal van Huis ten Bosch, het paleis aan de Bezuidenhoutseweg dat de komende jaren gerestaureerd zal worden. 

De 'Beursvloer aan de Vliet' brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties in Leidschendam-Voorburg samen. Op woensdag 1 november vindt de derde Beursvloer aan de Vliet plaats. In een informele en dynamische sfeer maken circa veertig  lokale bedrijven en serviceclubs concrete samenwerkingsafspraken met vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties uit Leidschendam-Voorburg. Het gaat om uitwisseling van kennis, helpende handen, faciliteiten, materialen, creativiteit en contacten. En… geld is taboe.

Wat is de dode hoek van een vrachtwagen, hoe gevaarlijk is die en hoe ga ik daar veilig mee om? Leerlingen van basisschool De Driemaster in Voorburg kregen vrijdagmiddag 22 september tijdens een 'Dode Hoek-les' antwoord op deze vragen.
Tijdens deze les bezocht een rijinstructeur met vrachtwagen de school om leerlingen de gevaren rond de dode hoek van een vrachtwagen te demonstreren.

Vorig jaar rond deze tijd nam Vlietwensen uit Ledschendam-Voorburg de eerste aanvragen van burgerinitiatieven voor een betere buurt in behandeling. Men is nu één jaar en ruim zeventig aanvragen verder. Om hier aandacht aan te besteden wil men samen met alle initiatiefnemers en wethouder Nadine Stemerdink terug- en vooral vooruitkijken, elkaar persoonlijk te leren kennen en elkaar inspireren.

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West zet zich in voor de gezonde ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Dat doet JGZ met het consultatiebureau, de schoolarts, telefonische- en inloopspreekuren en een cursusaanbod voor ouders. Naast het vaccineren, meten en wegen, luistert JGZ goed naar de vraag van ouders en kinderen. JGZ kijkt daarbij naar de eigen kracht van kind én gezin.