Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De bekende cartoonist Adrey Caljé, wiens tekeningen wekelijks onder de naam Patzer te vinden zijn op de internetkrant Voorburgs Dagblad, opent op woensdag 28 februari een tentoonstelling van zijn werk in Museum Swaensteyn. Caljé heeft daarvoor een selectie gemaakt uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre. De tentoonstelling valt samen met de nominatie van de cartoonist voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg.

Misschien wel de oudste voetbalvrijwilliger van Nederland, Gerard Nieuwenbroek, is deze week 100 jaar geworden! 100 jaar? Ja, Gerard was er eerder dan RKAVV in Leidschendam dat in 1922 is opgericht. Als 6 jarig ventje, we hebben het dan over 1924, was Gerard bij boer den Elzen te vinden op het veld/weiland waar de eerste wedstrijden gespeeld werden.

Na de voorjaarsvakantie houdt Sport en Welzijn (SenW) in Leidschendam-Voorburg weer cursussen Beweegkriebels, speelse beweeglessen voor peuters. Tijdens Beweegkriebels gaan ukkies iedere week lekker een half uurtje springen, dansen, rollen en rennen. De eerste les start op maandag 5 maart in Voorburg.

De heer Teun Koek, projectleider van Unibail-Rodamco voor de vernieuwing van Leidsenhage, geeft een Pelikaanlezing over het onderwerp: “De metamorfose van Leidsenhage” op dinsdag 6 maart van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Oude Kerk, Herenstraat 77 in Voorburg.

Bij Galerie Herenstraat in de Herenstraat 125 in Voorburg vinden op zaterdag 3 maart optredens plaats. Geniet van de bluesmuziek tijdens de Brugman Sessies en ga mee op reis naar het zuiden van de Verenigde Staten. Terug naar de oerblues. 'We’re going back south'.

Het landschap is al duizenden jaren in beweging. Dat is op veel plaatsen duidelijk te zien. De mens draagt daar ook zijn steentje aan bij. De menselijke ingrepen zijn zichtbaar in het landschap in de vorm van bijvoorbeeld bebouwing en ontginning. Archeologische vondsten geven ons een indruk van het leven van vroeger.

Op 20 februari brachten twee groepen Dalton-leerlingen uit Voorburg een bezoekje aan Stadstuin Rusthout in Leidschendam om het onderwerp ‘Duurzaamheid’ te onderzoeken. De volgende ‘duurzame maatregelen’ heeft Stadstuin Rusthout al genomen: zonnepanelen, wateropvang, sedumdak, gescheiden afvalinzameling, composteren, natuurlijke speelvoorzieningen voor alle kinderen en natuurpuzzeltochten voor de grotere kinderen.