Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De leden van het VVD-netwerk Leidschendam-Voorburg hebben maandagavond 20 november in partycentrum Dekker’s Hoeve de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vastgesteld. Lijsttrekker – al eerder bekend gemaakt - is Astrid van Eekelen (53, Oud-Voorburg). Zij is de huidige fractievoorzitter van de VVD Leidschendam-Voorburg. Op de tweede plaats volgt nieuwkomer Ole Heil (31, Voorburg-West).

Het groot onderhoud aan de Laan van Haagvliet in Voorburg is nu helemaal af. Met een nieuw rioolstelsel, vernieuwde straatinrichting en verhoogde parkeerstroken kunnen de bewoners jaren vooruit. En vooral: de dertig bomen zijn behouden.Als feestelijke afronding van het project plant wethouder Nadine Stermerdink (openbare ruimte) woensdag 22 november de 'laatste' boom in de Laan van Haagvliet. Zij doet dat samen met raadslid Louise Kortman.

Een moderne en toegankelijke overheid is belangrijk voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. ‘Instanties die langs elkaar heen werken, dat moet echt afgelopen zijn’, aldus Stefan van de Griendt, fractievoorzitter van D66 Leidschendam-Voorburg. ‘Inwoners moeten één overheid kunnen raadplegen, niet van de ene Rijksinstantie naar de andere worden gestuurd en ook niet door de gemeente doorverwezen worden naar zo’n grote overheidsinstelling of andersom’.

De laatste tijd wordt de Zeeheldenwijk in Leidschendam regelmatig overvallen door autokrakers. Zo werd in de nacht van maandag op dinsdag 21 november geprobeerd in te breken in een bestelbus. Dat meldt het Voorburgs dagblad.

Het comité Vreugdevuur Voorburg heeft zijn teleurstelling uitgesproken over de beslissing van de gemeente om geen vreugdevuur meer in Voorburg toe te staan.

Tegen de 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lelystad die in de nacht van 13 november 2015 een 81-jarige vrouw uit Voorburg doodreed op de A4 bij Leidschendam is een werkstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke rijontzegging geëist.

De containers in de Jacob Catsstraat en de Rhijnvis Feithstraat te Voorburg zijn afgelopen maandag geleegd. Desondanks liggen er nog een hoop vuilniszakken in de straat.